bezár
 

film

2021. 10. 29.
Meglepő újdonsággal készül a Blue Danube Filmfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Meglepő újdonsággal készül a Blue Danube Filmfesztivál Papír alapon is hozzáférhetővé válnak az alkotások – értesítették a szervezők a prae.hu művészeti portált.

A 2022. január közepén ötödjére megrendezésre kerülő Blue Danube Filmfesztivál szervezősége short, super short, feature, animáció, dokumentumfilm, kísérleti film és egyperces kategóriákban várják az alkotásokat.

A fesztivál különlegessége, hogy Ausztriában és Magyarországon egyidőben zajlik. A közönség január 16–23. között nézheti majd meg az előzsűri által kiválasztott filmeket Bécsben és Budapesten, valamint a fesztivál honlapján.

A rendezvény újdonsága, az Augmented Reality, azaz kiterjesztett valóság beemelése a programba. Az AR-technológia lehetőséget nyújt arra, hogy a mozgóképek nyomtatott lapok oldalain videó formájában is elérhetővé váljanak. A közönség az egyperces pályaműveket a fesztivál ideje alatt az ingyenes AR Go alkalmazás letöltését követően forint és euró bankjegyeken is megtekinthetik.

A Blue Danube Filmfesztivál célja a független filmkészítők népszerűsítése. Teret kíván adni a kreativitásnak és a kísérleti szellemnek. A szakmai zsűri mintegy 70 filmet bírál el, és díjazza a hét kategória legjobb alkotásait. Ezenkívül a legjobb rendező díját és a zsűri különdíját is kiosztják, továbbá egy diákzsűri dönt az általuk legjobbnak ítélt mozgóképről.

Nevezni a www.filmfreeway.com/BlueDanube oldalon lehet 2021. november 10-ig, a BPW19 kóddal 30% kedvezménnyel.

További információk a www.bluedanubefilmfestival.com weboldalon találhatók.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Tiszeker Dániel: Nagykarácsony
Interjú Fabricius Gáborral
Nagy Dénes: Természetes fény
Interjú Gábor Bencével, a Volt egyszer egy képregény alkotójával

Más művészeti ágakról

Piros Vera Eltévesztettem drágám című könyvének bemutatója
art&design

Mizújs, magyar design? Mizújs, magyar design?
10+1 design kísérlet a Fészek Galériában
art&design

Planet Budapest 2021
Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés