bezár
 

zene

2021. 11. 02.
Mozart és a kaméleonok
Az Óbudai Danubia Zenekar a Budapest Music Centerben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mozart és a kaméleonok November 5-én 19 órai kezdettel ad koncertet Hámori Máté vezényletével az Óbudai Danubia Zenekar – olvasható a Budapest Music Center oldalán.

Nehéz megfogni, mi olyan mozartos Mozartban, de van valami, ami azért visszatükröződik néhány utód habitusában, munkához való hozzáállásában az amadeusiból. Talán a játék? Jó közelítés lehet.

Ugyanakkor nagyon profi, csak felkérésre dolgozó és az érzékenységet szinte agresszíven rejtegető habitus ez – Stravinsky is kicsit ez a típus.

A repertoár Stravinsky Tango – Variation No. 2 és Danses concertantes-, Mozart Notturno for Four Orchestras, Two Quadrilles, Five Contradances és Idomeneo Ballet Music című műveiből áll. Az előadás a Budapest Music Center koncerttermében lesz, és a Zeneszerzőportrék - Mozart and Co. sorozat része.

Négyzetes kép a leadben: bmc.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Háttérinterjú Szálka Zsuzsannával kortárs zenéről, ismeretterjesztésről, művész és közönség kapcsolatáról
Platon Karataev koncert a Müpában
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Balatoni Sándor válaszol

Más művészeti ágakról

gyerek

Kormos külső, tiszta szív Kormos külső, tiszta szív
Marék Veronika: Kéményseprő Kelemen, Pagony, 2021
art&design

Mizújs, magyar design? Mizújs, magyar design?
10+1 design kísérlet a Fészek Galériában
art&design

Planet Budapest 2021
Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó
színház

Ön most Budapestet hallgatja Ön most Budapestet hallgatja
A Jurányi Ház Színház a város kísérleti előadás-sorozatáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés