bezár
 

gyerek

2021. 12. 02.
Elefántfogó – Grela Alexandra kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elefántfogó – Grela Alexandra kiállítása A Debreceni Irodalom Házában december 4-én 14 órakor kezdődik Grela Alexandra illusztrátor „Elefántfogó” című kiállításának megnyitója.

A kiállítást Berg Judit író nyitja meg, bevezető gondolatokkal készül Dr. Puskás István, Debrecen Megyei Jogú Város kulturális alpolgármestere. Szakmai köszöntőt mond Dr. Lakner Lajos irodalomtörténész, a Déri Múzeum tudományos igazgatóhelyettese.

A megnyitót követően papírszínház előadás kezdődik gyerekeknek: Kiss Judit pszichológus adja elő Lázár Ervin A hétfejű tündér című meséjét, és A vakok és az elefánt című hindu mesét. A Csimota Könyvkiadó gondozásában megjelent, azonos című kiadvány illusztrálásáért Grela Alexandra elnyerte a 2021-es Év illusztrátora díjat. Az én mesés adventi kalendáriumom címmel egy játékos adventi kalendárium meglepetései és papírmajom-készítés várja a gyerekeket Aranyi Fruzsina múzeumpedagógussal. A helyszínen megvásárolható a művész által illusztrált 55 x Ady című kötet.

A programon kötelező a védettségi igazolvány bemutatása és a maszk viselése!

A négyzetes kép forrása: Déri Múzeum

Elefántfogó kiállításmegnyitó
A kiállítás 2021. december 4. és 2022. július 3. között látogatható a Debreceni Irodalom Házában, a megnyitó december 4-én, 14:00-kor kezdődik.
Helyszín: Debreceni Irodalom Háza • 4026 Debrecen, Péterfia u. 28.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Csodás anyagok birtokában vagyunk Csodás anyagok birtokában vagyunk
Interjú Boldizsár Ildikóval, a Mese című folyóirat megalapításáról
gyerek

A feromonpostától a stockholmi állatkert csimpánzfőnökéig A feromonpostától a stockholmi állatkert csimpánzfőnökéig
Vibók Ildi: Állati dumák – avagy hogyan kommunikálnak az állatok?, Pagony, 2021

Más művészeti ágakról

art&design

Táncház, vendégmunkás, indián Táncház, vendégmunkás, indián
Interjú Korniss Péterrel külföldi kiállításokról, sikerekről, változó világunkról és a magyar fotográfia nemzetközi megítéléséről
film

Óda a merengő ifjúsághoz Óda a merengő ifjúsághoz
Joachim Trier: A világ legrosszabb embere
8. Budapest International Documentary Festival
irodalom

Drámák tollal, vitriollal Drámák tollal, vitriollal
Márton László: Bátor Csikó, Kalligram Kiadó, Budapest, 2021.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés