bezár
 

színház

2021. 12. 12.
A Hálózat című film adaptációját mutatja be a Centrál Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Hálózat című film adaptációját mutatja be a Centrál Színház Történetének legmonumentálisabb előadására készül a Centrál Színház, amely január 15-én állítja színpadra Sidney Lumet „Hálózat” (Network) című Oscar-díjas filmjének adaptációját.

A Network című, látványos videótechnikát felvonultató színpadi produkció apokaliptikus szatíra a média pokoli hatalmáról – olvasható az MTI-hez elküldött közleményben, amely szerint az 1976-os filmből Lee Hall adaptációjában készül előadás.

Szkéné színház

A történetben Howard Beale, akit Alföldi Róbert alakít, az esti híradó bemondója. Amikor huszonöt év után alacsony nézettség miatt a csatorna kirúgja, végső kétségbeesésében közli, hogy élő adásban öngyilkos lesz. A morbid bejelentés példátlan reakciókat szül, az egész világ a feje tetejére áll.

Alföldi Róbert mellett Martinovics Dorinát, László Zsoltot, Fehér Tibort és Bodrogi Gyulát láthatják majd a nézők. A magyarországi bemutatót Puskás Tamás rendezi. Az előadás mozgóképes világáért Gothár Márton felel, a díszlet- és jelmeztervező Pallós Nelli, az előadás eredeti zenéjét Puskás Dávid szerezte.

Sidney Lumet Hálózat című filmje elsőként szólt a televízió hatalmáról és manipulációiról egy fiktív tévétársaság, a UBS ürügyén, amelynek vezetői a nézettség érdekében a leggátlástalanabb eszközöktől sem riadnak vissza. A filmet 1977-ben tíz kategóriában jelölték Oscar-díjra, és ebből négyben győzedelmeskedett, Paddy Chayefsky a legjobb eredeti forgatókönyvért vehette át a díjat. Közel negyedszázaddal a premier után, 2000-ben a Hálózatot az amerikai filmes örökség részévé nyilvánították, az Amerikai Filmintézet (AFI) 2007-es listáján pedig minden idők 100 legnagyobb amerikai filmje között a 64. helyen szerepel. 2006-ban az Amerikai Forgatókönyvírók Szövetsége Paddy Chayefsky forgatókönyvét minden idők tíz legjobb forgatókönyve közé választotta.

A négyzetes kép forrása: Centrál Színház

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Jónak lenni Jónak lenni
A szecsuáni jó ember az Örkény Színházban
színház

A közös teherviselés abszurd musicalje A közös teherviselés abszurd musicalje
Minden negyedik a Radnóti Tesla Laborjában
színház

Jurányi - Betekinteni egy beláthatatlant Jurányi - Betekinteni egy beláthatatlant
Egy független színházi alkotóbázis hétköznapjai
színház

A Desiré Fesztiválról – Szabadka, harmadik nap A Desiré Fesztiválról – Szabadka, harmadik nap
Desiré Central Station 2021 – The History and You

Más művészeti ágakról

art&design

Hova tűnt a lakástextil? Hova tűnt a lakástextil?
Vélemény az idei Texhibition című kiállításról
8. Budapest International Documentary Festival


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés