bezár
 

zene

2022. 01. 08.
15 év után újra Magyarországon a Tool
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kortárs rockzene egyik legizgalmasabb és legkultikusabb zenekara 2022. május 24-én lép fel a Budapest Arénában, hogy a 2019-es Fear Inoculum lemezt élőben is bemutassa a hazai rajongótábornak. Ahogy az album 15 évvel követte az előzőt, úgy erre a koncertre is ugyanennyit kellett várnunk: először és eddig utoljára 2007-ben, a Szigeten lehetett őket látni Magyarországon, tehát egy szó szerint nem mindennapos élményben lehet részünk.

Az is egészen ritkán történik, hogy egy ilyen hosszú kihagyás után érkező lemez egyöntetűen pozitív kritikai és rajongói reakciót váltson ki. Mindez ráadásul slágerlistás helyekben is megnyilvánul azon túl, hogy a zenei szaklapok a New Musical Express-től a Visions-ön át a Kerrang!-ig csak szuperlatívuszokban írtak a zenekar 5. albumáról.

A zenéjükhöz hasonló mértékben különleges figurákból álló banda koncertjét – ami egyben a rövid európai turné záróakkordja – már csak azért is érdemes megnézni, mert hozzánk legközelebb Prágában lépnek fel. Ha lecsapsz a még elérhető jegyek egyikére, talán arra is fény derül, hogy mi indokolja (új látványvilág? más formai meglepetés?) a rockkoncertek esetében szokatlan megoldást, miszerint csak ülőhelyek lesznek az Arénában.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

zene

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében
Dukay Barnabás és Szécsi Lőrinc művei Pécsen
Tanulmány Víkingur Ólafsson videóklipjéről
Palojtay János doktori koncertjéről

Más művészeti ágakról

irodalom

Tompa Andrea: Sokszor nem halunk meg, Jelenkor, Budapest, 2023
Megnyitószöveg
A magyar szocialista kerámia története
Szerelmi háromszög az első világháború árnyékában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés