bezár
 

zene

2022. 01. 08.
15 év után újra Magyarországon a Tool
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kortárs rockzene egyik legizgalmasabb és legkultikusabb zenekara 2022. május 24-én lép fel a Budapest Arénában, hogy a 2019-es Fear Inoculum lemezt élőben is bemutassa a hazai rajongótábornak. Ahogy az album 15 évvel követte az előzőt, úgy erre a koncertre is ugyanennyit kellett várnunk: először és eddig utoljára 2007-ben, a Szigeten lehetett őket látni Magyarországon, tehát egy szó szerint nem mindennapos élményben lehet részünk.

Az is egészen ritkán történik, hogy egy ilyen hosszú kihagyás után érkező lemez egyöntetűen pozitív kritikai és rajongói reakciót váltson ki. Mindez ráadásul slágerlistás helyekben is megnyilvánul azon túl, hogy a zenei szaklapok a New Musical Express-től a Visions-ön át a Kerrang!-ig csak szuperlatívuszokban írtak a zenekar 5. albumáról.

A zenéjükhöz hasonló mértékben különleges figurákból álló banda koncertjét – ami egyben a rövid európai turné záróakkordja – már csak azért is érdemes megnézni, mert hozzánk legközelebb Prágában lépnek fel. Ha lecsapsz a még elérhető jegyek egyikére, talán arra is fény derül, hogy mi indokolja (új látványvilág? más formai meglepetés?) a rockkoncertek esetében szokatlan megoldást, miszerint csak ülőhelyek lesznek az Arénában.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Palojtay János zongoraművésszel a zenei pálya buktatóiról, dilemmáiról, örömeiről
A Prae körkérdése zeneszerzőkhőz: Derecskei András válaszol
Balogh Máté két ősbemutatója
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Csepregi György válaszol

Más művészeti ágakról

irodalom

Hogy érvényes maradjon Hogy érvényes maradjon
Tóth Réka Ágnes volt a Kötetlenül sorozat nyolcadik vendége
színház

A kimondott szónak megint súlya lehet A kimondott szónak megint súlya lehet
Radnóti Zsuzsa Megmozdult irodalom című kötetéről
gyerek

Minden idők macskáiról Minden idők macskáiról
Lovász Andrea (szerk.): Macskák mesés könyve, Cerkabella, 2021
art&design

Hova tűnt a lakástextil? Hova tűnt a lakástextil?
Vélemény az idei Texhibition című kiállításról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés