bezár
 

színház

2022. 02. 02.
Az Osonó Színházműhely Budapesten
Műhelyfoglalkozást és találkozót tartanak a fővárosban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Osonó Színházműhely Budapesten Budapesten műhelyfoglalkozással és a fővárosban lakó egykori és jelenlegi tagok találkozójával ünnepli 29. születésnapját az Osonó Színházműhely, amely februárban új bemutatót készít - közölte kedden az erdélyi Sepsiszentgyörgyön alapított teátrum.

Ebben az évben az Osonó legfontosabb célja között szerepel azoknak az eszközöknek a továbbgondolása, amelyek által a színház minél több embert tud megszólítani. Egy év kihagyás után a társulat visszatér a színházi projektekhez. Február 21-én bemutatóra készülnek, a budapesti nézők láthatják először a József Attila szövegeiből létrehozott Nem vagyok, csak mások látnak című egyszemélyes produkciót Mucha Oszkár előadásában és Fazakas Misi rendezésében. A budapesti előadássorozat folytatásaként márciusban Sepsiszentgyörgyön, majd több erdélyi településen is látható lesz az előadás.

Szkéné színház

Az eddig 582 alkalommal előadott Ahogyan a víz tükrözi az arcot című dokumentarista produkciót április második felében felújítják, és Budapesten, Szentesen, Szombathelyen, illetve több erdélyi településen, Sepsiszentgyörgyön, Nagyváradon és Nagykárolyban is játsszák.

 Az idei évben a hagyományos, fórumszínházi és osztálytermi előadások mellett képzéseket, táborokat, ifjúsági együttműködéseket és műhelyeket tervez a társulat, főként Budapestre.

A társulatnak az 1993. február 3-i alapítása óta 183 tagja volt és az évek során összesen 22 előadást vitt színre, amelyből hat koprodukcióként készült el thaiföldi, marokkói, budapesti, olaszországi és sepsiszentgyörgyi színházakkal.

Az önfenntartó színházműhely az előadások játszásán túl ezernél több oktatási és szociális projektet szervezett fiatalok és felnőttek számára. A 29 év alatt összesen 1443 előadást tartottak, amelyből 1100-at az elmúlt tíz évben 3 kontinens 28 országának 320 településén. Az Osonó Színházműhely projektjeit és előadásait eddig 54 hazai és nemzetközi díjjal ismerték el.

Kép: Az Osonó Színházműhely facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés