bezár
 

építészet

2022. 03. 02.
A MOME megnyitja a campust és a kollégiumot az orosz-ukrán háborúból érkező menekültek előtt
Szállással és ellátással várják a rászorulókat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A MOME megnyitja a campust és a kollégiumot az orosz-ukrán háborúból érkező menekültek előtt Az ukrajnai eseményekre reagálva, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány és az egyetem vezetése öt pontban tette közzé a Facebookon, hogyan szeretnének segíteni a menekülteknek.

Az egyetem úgy határozott, hogy megnyitja a campust és a kollégiumot a menekültek előtt, szállással és ellátással várják a rászorulókat. Megnyitották továbbá jelenleg is futó kurzusaikat a menekült magyar és ukrán design és művészeti hallgatók számára, hogy kreditáltan folytathassák tanulmányaikat, és a háború után elfogadtathassák a kreditjeiket az anyaintézményeknél. Az ősszel induló egyetemi képzéseikre soron kívüli ösztöndíjat biztosítanak a menekült magyar és ukrán fiataloknak, valamint a MOME OPEN - tanfolyamok / továbbképzések élő és online szakmai képzésein egyaránt ingyenes helyeket biztosítanak számukra. A MOME vállalta, hogy szakembereik közreműködésével kreatív gyermekfoglalkoztatót indítanak a Budapestre érkező menekült családok számára.

Biztatnak továbbá minden egyetemet, hogy a maga eszközeivel segítse és támogassa a rászorulókat; akinek segítségre van szüksége, az pedig a hotline@mome.hu címen érheti el őket.

kép: facebook.com

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

junya ishigami + associates építésziroda, Tokió, Japán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés