bezár
 

zene

2022. 04. 11.
Balázs János és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara ad koncertet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Balázs János és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara ad koncertet Balázs János zongoraművész és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara ad gálakoncertet Fuad Ibrahimov vezényletével április 26-án a budapesti Zeneakadémián a Cziffra György-emlékévben.

A koncerten Liszt Esz-dúr zongoraversenye és Les Préludes című műve, valamint Rahmanyinov 2. (c-moll) zongoraversenye és Prokofjev Rómeó és Júlia 2. szvitje hangzik el - közölték a szervezők az MTI-vel.

Cziffra György pályáján kiemelkedő szerepet játszott Liszt Ferenc zenéje, az Esz-dúr zongoraverseny pedig szinte összeforrott személyével. Rahmanyinov 2. zongoraversenye szintén repertoárjának fontos darabja volt, amelyet többek között fia, ifjabb Cziffra György dirigálásával is megszólaltatott.

A koncerten a zenekar előadásában elhangzik még két kedvelt mű, Liszt Les Preludes és Prokofjev Rómeó és Júlia 2. szvitje. A zenekart Fuad Ibrahimov vezényli, aki jelenleg a Müncheni Neue Philharmonie Zenekar és a Baku-i Kamarazenekar állandó karmestere.

Cziffra György zongoraművész születésének 100. évfordulóját Magyarország hivatalos emlékév keretei között ünnepli, amely a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg. A széleskörű nemzetközi összefogásban megvalósuló több mint 100 zenei, művészeti program kiemelt eseménye az április 26-ai gálakoncert.

A programokról részletek a cziffra100.com oldalon olvashatók.

A négyzetes kép forrása: https://zeneakademia.hu/mindenprogram/2022-04-26-a-magyar-radio-szimfonikus-zenekara-10493

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Kondor Ádám válaszol
Akiket elkapott a tömegpszichózis
Tool-koncert, 2022.05.24., Papp László Budapest Sportaréna
Balogh Máté és Tornyai Péter kantátáinak előadása

Más művészeti ágakról

A Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza című előadás a Kolibri Színházban
Joseph Kosinski: Top Gun: Maverick
Fazakas Péter: A játszma
gyerek

Októbertől a magyar mozikban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés