bezár
 

irodalom

2022. 04. 26.
Jókai napok Balatonfüreden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jókai napok Balatonfüreden Péntektől vasárnapig tart a 31. Jókai napok rendezvénysorozat Balatonfüreden, ahol kötetbemutatóval, kiállításmegnyitóval, koncertekkel várják az érdeklődőket.

A rendezvény első napján ünnepi megemlékezést tartanak a Jókai Mór emlékház kertjében, valamint bemutatják a Séd című folyóiratot, Hansági Ágnes könyvét, a Móric, Mór, Maurus: Jókai címűt, valamint a 25 író 25 receptjét és történetét tartalmazó, Bozsik Péter szerkesztette Fortyogó fazék című könyvet.

Szombaton a programot Jókai-bableves főzőverseny színesíti a Koloska-völgyben, vasárnap pedig májusfát állítanak a Vaszary kertben. Emellett grafikai nyomatokat lehet készíteni a Rippl Rónai Józseftől Maurer Dóráig - válogatás a Fővárosi Képtár modern gyűjteményéből című kiállításhoz kapcsolódva, a tárlatban Aknai Katalin művészettörténész tart vezetést. A Jókai napokon koncertet ad a Rokkka zenekar, elhangzik Gosztola Kitti Gyenes Gitta festőművész Melltű című alkotásához íródott hangjátéka, valamint fellép a Simple Blues Band.

A programot vitorlástörténeti interaktív kiállítás színesíti a balatoni vitorlázás első klubházának emeletén.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Vonnák Diána: Látlak, Jelenkor, Budapest, 2021.
Helyzetjel
Helyzetjel

Más művészeti ágakról

art&design

Tóth Anna Eszter Minták halmokban című kiállításáról
„A paradicsomot akkor ismerjük fel, amikor elveszítjük, a fészket akkor, ha kiesünk belőle.”
art&design

Kis Présház, 2022. szeptember 18., 20 óra


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés