bezár
 

film

2022. 05. 31.
Együtt kezdtük: generációs vígjáték közeledik, itt az előzetes
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Közeledik az új magyar generációs vígjáték, az Együtt kezdtük premierje. Alig több mint két hónap múlva, augusztus 4-től országszerte látható lesz a hazai mozikban a kilenc fiatal színész és a fanyar humorú, de egysorosaival mindig betaláló Mucsi Zoltán főszereplésével forgatott film, amelyben eszeveszett, bulis nyári hétvégébe csap át az egykori 12. c tízéves érettségi találkozója. Az első előzetes ízelítőt ad abból, hogy mi minden vár a csapatra a Balaton partján.

A FOMO – Megosztod, és uralkodsz forgatókönyvírója, Kerékgyártó Yvonne második játékfilmrendezése (a Free Entry után) sok humorral, jó zenékkel, borokkal és balatoni életérzéssel kísért felnövéstörténet, amely betekintést enged a mai késő húszasok világába. A rendező élettel teli vígjátéka egy útkereső generáció örömeiről, döntéseiről, csalódásairól, szerelmeiről és hazugságairól mesél.

Marci, Franciska, Juli, Renátó, Ádi, Gigi, Nóri, Benett és Geri utoljára az érettségi banketten látták egymást.  A legendás 12. c osztály oszlopos tagjait azóta a szélrózsa minden irányába repítette az élet. Tíz év után egyik osztálytársuk, a kedvenc volt tesitanáruk (Mucsi Zoltán) lányának esküvőjén jön össze megint a nagy csapat. Felidézni azt, ami volt és élvezni, hogy igazán semmi sem változott. Vagy mégis? Mert egy ilyen nagy újratalálkozás pont alkalmas arra, hogy kitörjön pár botrány, elcsábítsanak néhány hű szerelmest, rengeteg jó poént elsüssenek, hazudjanak, őszinték legyenek, dumáljanak, igyanak, aztán kezdjék elölről az egészet. A 2021 nyarán és őszén forgatott vígjáték miatt a színészek és a stáb hetekre leköltözött a Balatonra, de forgattak jeleneteket Budapesten és Londonban is.

Együtt kezdtük jelenetfotó

Az Együtt kezdtük főszerepeiben Színház-és Filmművészeti Egyetem, illetve a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának végzett és végzős hallgatói láthatóak. Köztük a Katona József Színház Moszkva–Peking Transzszimfónia friss premierjében is játszó Jakab Balázs; a Vígszínházban futó Pál utcai fiúk musicalben közreműködő Kövesi Zsombor; a Szkéné Színházban bemutatott Kartonpapában színpadra álló Mosolygó Sára; a Pécsi Nemzeti Színházban bemutatott Bűn és bűnhődésben fellépő Lelkes Botond; illetve Koós Boglárka, aki legutóbb a Trafóban színpadra állított Az üvegbura című monodrámában lépett fel. Mellettük az Együtt kezdtük színészcsapatát erősíti a Miskolci Nemzeti Színház Hermelin című darabjában játszó Mészöly Anna; a Gólem Színház színdarabjában, a Mundstock úrban is szereplő Hrisztov Toma; a budapesti Nemzeti Színházban látható Nagy Márk és a MU Színházban A nép ellensége című előadásban játszó Kanyó Kata. Az örök tesitanár, Jani bá' megformálójaként Mucsi Zoltán sziporkázik a filmben, a további szerepekben pedig Pálmai Anna, Szabó Simon, Jordán Tamás, Kerekes Éva, Péterfy Bori, Zsurzs Kati és Szacsvay László látható.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával, a SPARKS Kft. gyártásában és az RTL Magyarország koprodukciós partneri együttműködésével elkészült Együtt kezdtük rendezője Kerékgyártó Yvonne. A forgatókönyvet Szentgyörgyi Bálint, Boros O. István és Maruszki Balázs írták.   A kamera mögött a József és testvérei, a Nyugalom és a Veszettek operatőre, Babos Tamás foglalt helyet, a látványtervezésért a Moszkva térben, a Swingben és a Seveledben is közreműködő Valcz Gábor felelt, míg az egyedi zenevilág a Punnany Massif egyik frontemberének, Felcser Máténak a munkáját dicséri. A produceri teendőket Romwalter Judit és Pék Csaba látta el.

Az Együtt kezdtük mozi premierje 2022. augusztus 4-én lesz a filmet forgalmazó InterCom gondozásában.

A képekért köszönet az InterComnak

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Joseph Kosinski: Top Gun: Maverick
Fazakas Péter: A játszma
Az HBO MAX Latin-Amerika készít filmet a denevéremberről
Paolo Genovese: Szuperhősök

Más művészeti ágakról

gyerek

Októbertől a magyar mozikban
Borda Réka: Égig érő csalán, Scolar kiadó, Budapest, 2022.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés