bezár
 

art&design

2022. 07. 28.
Hamarosan nyílik A kert szelleme kiállítás
Válogatás a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrászhallgatóinak munkáiból
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hamarosan nyílik A kert szelleme kiállítás Az Esernyős Galériában nyílik meg a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász hallgatóinak új kiállítása. A kiállítás augusztus 4-től szeptember 10-ig tekinthető meg.

133 év óta van szobrászképzés a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, azon belül az Epreskertben. Az elmúlt három évben készült alkotásokból válogatott a Szobrász Tanszék. A tárlat szemlélteti az ötéves képzést, az elsőévesek alapozó feladataitól, egészen a diplomamunkákig. Különböző méretű alkotások, kisplasztikák és egészen nagyméretű szobrok is felvonulnak a kiállításon. Bár többségük az Epreskertben készült, a pandémia miatt néhány munka otthon került kivitelezésre.

A kiállításon figurális tanulmányok, absztrakt kompozíciók és autonóm művek láthatók.

A kiállítás kurátorai a Szobrász Tanszék tanárai.

Kiállítók: Bárdi Dominik, Bóka Bálint, Császi Enikő, Éliás Ádám, Farkas Panna, Gyuk Krisztina, Hoff Ferenc Bence, Kiss Lili, Konkoly Szonja, Kovács Tibor, Körei Sándor, Nagy Dániel, Solti András Imre, Szaka Vivien

 Fotó: Gabelics Antal © MKE
A kert szelleme
A kiállítást 2022. augusztus 4-én, csütörtökön 18 órakor nyitja meg Menasági Péter szobrászművész, egyetemi docens. A megnyitó Facebook eseményén bővebben is tájékozódhatnak. A  kiállítás 2022. szeptember 6-ig tekinthető meg.
Helyszín: Esernyős Galéria • 1033 Budapest, Fő tér 2. 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Méhek mint művészek, művészek mint méhészek
Interjú Horváth Lóczi Judit és Fajgerné Dudás Andrea képzőművészekkel közös együttműködésről, anyaságról, pályakezdetekről, példaképekről
art&design

Rabóczky Judit Rita kiállítása a B32-ben
art&design

Interjú Fusz Mátyással legutóbbi kiállításáról, Merleau-Pontyról és kitakarásokról

Más művészeti ágakról

Bemutatták Kali Ágnes Megvakult angyalok című verseskötetét
Kilian Riedhof: Nem kapjátok meg a gyűlöletem
Beszélgetés a Tilos az Á négy antológiájáról a Margón
Pólik József: Balcsillag


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés