bezár
 

art&design

2022. 07. 28.
Ef Zámbó István új kiállítása Szentendrén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ef Zámbó István új kiállítása Szentendrén Augusztus 7-én nyílik meg ef Zámbó képzőművész új kiállítása a szentendrei Vinczemill műhelygalériában.  A megnyitón a művek mellett zenés produkció is várja a látogatókat.

A Szentendrén élő ef Zámbó István nonkonformista, formabontó művész. Ösztönösen, műfaji megkötöttségek nélkül dolgozik: rajzol, képeket fest, szobrokat formál, szövegeket ír, filmeket forgat, zenél, performanszokat, happeningeket hoz létre. A művészet számára életforma, felfogásában a leghétköznapibb cselekvés is lehet művészi aktus. Filozófiai eszmefuttatások, kiáltványok, manifesztumok kísérik életművét, alkotásaival és írásaival sajátos magánmitológiát teremt. Legendás események résztvevője és szervezője, nevéhez fűződnek a szentendrei Szabadtéri Tárlatok, a Fő téri Nalaja Happening, a Vajda Lajos Stúdió és az A.E. Bizottság megalapítása.

Fotó: Szamárhegy © ef Zámbó István, 1977.
Nyílt levél
A kiállítást 2022. augusztus 7-én, vasárnap 16.00 órakor nyitja meg Kopin Katalin művészettörténész, az esemény Okos Viola zenés produkciójával egészül ki. Bővebb információ a megnyitó Facebook eseményében. A tárlat megtekinthető munkanapokon 8.00-17.00 között október elejéig.
Helyszín: Vinczemill műhelygaléria •  2000 Szentendre, Anna utca 14.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Gondolatok a GULÁCSY. Na’Conxypan hercege című kiállításról
Über das Neue. Wiener Szenen und darüber hinaus
art&design

Csapó Júlia Egy nagy sötétlő erdőbe jutottam című kiállításáról

Más művészeti ágakról

építészet

Szaúd-Arábia gigantikus beruházása
Tanulmány Víkingur Ólafsson videóklipjéről
Tárca Svédországból
Richard Strauss Rózsalovagja a Holland Nemzeti Operaházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés