bezár
 

színház

2022. 08. 07.
Új otthona van a Székesfehérvári Balett Színháznak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új otthona van a Székesfehérvári Balett Színháznak Székesfehérvári Balett Színház új otthonra lelt a Kaszap István utca 6. szám alatt.

A volt Vörösmarty Mihály Művelődési Ház 1934 óta adott helyet fontos közművelődési feladatot ellátó intézményeknek, szervezeteknek, és kínált sokszínű és tartalmas kulturális elfoglaltságot fiataloknak, időseknek egyaránt. Működése azonban ellehetetlenült, részben erősen leromlott állapota miatt, ezért egy ideje üresen állt.

Szkéné színház

A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola pályázott és támogatást nyert el arra a célra, hogy felújítsa és újra életet leheljen az épületbe, így kapta meg a helyszínt a balettszínház. A létesítményben állandó próbatermek és irodák segítik a társulat fejlődését a jövőben.

A közlemény idézte Cser-Palkovics András polgármestert, aki elmondta, hogy az épületet a következő hat évben az önkormányzat bérli a balettszínház számára.

Egerházi Attila igazgató szerint a négy évvel ezelőtt alapított Székesfehérvári Balett Színház életében jelentős mérföldkő az új otthonba költözés.

A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola képviseletében Rodics Eszter elnök arról beszélt, hogy nettó 210 millió forint támogatás és több mint 70 millió forint önerő biztosításával újult meg az épület.

A négyzetes kép forrása: https://www.facebook.com/fehervaribalett

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Gáspár Ildikó rendezővel külföldi tapasztalatokról, az érvényesülés különböző lehetőségeiről dramaturgként és rendezőként
Horváth János Antal – Nyáry Krisztián: Száz év Major, avagy az eszméimet nem cserélem a Városmajori Szabadtéri Színpadon
színház

William Shakespeare – Kulcsár Noémi: Ahogy tetszik
színház

17. Gyulai Shakespeare Fesztivál

Más művészeti ágakról

Böszörményi Márton Infected Monstrum című regényének bemutatója az Írók Boltjában (Napkút kiadó, 2022)
Olivia Wilde és a Nincs baj, drágám Velencében
A bálna a velencei filmfesztiválon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés