bezár
 

zene

2022. 08. 12.
Giijuja koncert az Opus Jazz Clubban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Giijuja koncert az Opus Jazz Clubban 2022. augusztus 24-én, 20:00 órától zenél a Giipuja (HR) az Opus Jazz Clubban – olvasható a bmc.hu-n.

A modern jazzt összetéveszthetetlen etno ízzel fűszerezi a Giipuja elnevezésű projekt, amely 2013 óta ismerteti meg a közönséget Isztria és a horvát tengerpart népzenéjével, jazz-átdolgozások formájában. A szokatlan felállásban nagybőgő, dob, basszusklarinét és hegedű mellett az isztriai régió számos népi hangszere is helyet kap, ami rendkívül egyedi hangzásvilágot eredményez. Az együttes repertoárján eredeti kompozíciók, hagyományos isztriai dallamok és olyan zeneszerzők darabjai is szerepelnek, akik hasonló zenei nyelvet beszélnek. Néha fájdalmas, az isztriai skála kis hangközeitől fűtött disszonanciák szólalnak meg, máskor ugyanezek a zeneszerzői és improvizációs eszközök örömteli hangulatot teremtenek. A kvartettben minden egyes hangszer önállóságot élvez, amely az előadás más és más pontján ragyog fel a maga teljességében. A végeredmény: hagyomány és modernitás figyelemreméltó ötvözete.

Jegyek 2500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Négyzetes kép a leadben: bmc.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Vizin Viktóriával eltérő kulturális tapasztalatokról, a külföldre költözés fontos állomásairól
Interjú Zombola Péterrel motivációról, alkalmazott zenéről, a kortárs zene médiajelenlétéről
Adalékok Harnoncourt Máté-passiójához
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Magala Ronnie válaszol

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Interjú Vizin Viktóriával eltérő kulturális tapasztalatokról, a külföldre költözés fontos állomásairól
Csoma Sándor: Magasságok és mélységek
Olivia Wilde és a Nincs baj, drágám Velencében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés