bezár
 

art&design

2022. 08. 17.
Az idei Kortárs Ékszerhét Budapest programsorozata
Kiállítások és nemzetközi előadások
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az idei Kortárs Ékszerhét Budapest programsorozata A több mint húsz helyszínen látható egyéni és csoportos kiállítások mellett szakmai előadások és workshopok is várják az érdeklődőket a Kortárs Ékszerhét Budapest (BJW) idei programjai között.

 A szeptember 12. és 18. között megrendező eseményhez a szentendrei Mana- és a pécsi Ezüstláz Galéria is csatlakozik. Az egyhetes eseménysorozat alatt a magyar ékszerkészítők tárlata mellett a helyszínek saját programokkal is készülnek. Budapesten Hybridart Space Galériában nyílik az ékszerhét központi kiállítása, amelyen a nemzetközi pályázat legjobb alkotásai lesznek láthatók. Az idei pályázat hívószava a paradox volt. Az anyagokat a kortárs ékszertervezés egyik nagyhatású alkotója, a holland Gijs Bakker bírálta el, a kiállításban tárlatvezetések is várják az érdeklődőket.

A pályázat győzteseinek díjait más elismerésekkel együtt szeptember 16-án adják át. Ugyancsak a Hybridart Space Galériában mutatja be Edőcs Márta üveg- és ékszertervező külön az ékszerhétre készített új sorozatát. Az alkotásokból befolyt összeg egy részéből a művész a BJW jövőbeni megvalósulását támogatja. Mindezek mellett szakmai előadások és workshopok szerepelnek a programok között. Gijs Bakker előadást tart a Három Holló Kávéházban, Charon Kransen New York-i műgyűjtő, kurátor online beszél a művészekkel való közös együttműködésről, de szakmai konzultációt is tart a hazai tervezőknek, akik jelentkeznek a programra. Daniela Malev ékszerész, kutató, könyvszerző szakmai beszámolója mellett szeptember 19. és 23. között ötnapos workshopon várja az érdeklődőket a Kredenc Műteremben. A szélesebb közönség alkotóként is kipróbálhatja magát szeptember 17-én Fazekas Veronika ékszertervező workshopján, a Kastner Kommunity közösségi terében. A BJW idei programjaiban való eligazodáshoz térkép is készül majd.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés