bezár
 

színház

2022. 08. 21.
Vasgyári eklógák - egy beteg kisfiú legendája
Miskolc-dráma
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vasgyári eklógák - egy beteg kisfiú legendája Augusztus 26-án a Miskolci Nemzeti Színház 19 órakor tartja kabai lóránt és Zemlényi Attila Vasgyári eklogák - A Beteg Kisfiú legendája című felolvasószínházi előadásának ősbemutatóját, Fandl Ferenc, Szegedi Dezső, Harsányi Attila és Elek Zsófia főszereplésével – értesült a prae.hu művészeti portál.

Zemlényi Attila és Kabai Lóránt komoly vállalást tesznek: az árnyékban járva, Miskolc egyik legkomorabb részéről írnak, húsba maró pontossággal, mégis a szépség formanyelvén tolmácsolva. A dráma helyszíne a Vasgyár, ami még mindig invalid territórium múlt és jelen között, az elmúlás skanzenje.

Szkéné színház

Olyan terepet nyújt a művészetnek, ahol giccs és manír nélkül értelmezhető az enyészet. Itt bontja ki a szerzőpáros pásztorénekbe burkolt sötét sztoriját, amelyben van AC/DC, Bella Ciao, beteg kisfiú, Álomtündér, ecetfa szagú rettegés, halál, illúzió és allúzió. A mű kilátópont, rajta keresztül ráláthatunk egy konzervált léttragédiára, ami szomorú, ami félelmetes, ami szép, és ami annyira miskolci: testet öltött árnyék, ami akkor nyer igazán értelmet, ha már hozzászokott a szemünk a fényhez – fogalmaz a darabról Bájer Máté slammer, újságíró.

Vasgyári eklogák

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés