bezár
 

színház

2022. 08. 26.
Íme a Székesfehérvári Balett Színház tervei az évadra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Íme a Székesfehérvári Balett Színház tervei az évadra Új és újra színpadra vitt produkciókkal készül a 2022/2023-as évadra a Székesfehérvári Balett Színház - közölte csütörtökön a teátrum. 

Az új darab bemutatójára november 30-án kerül sor a budapesti Nemzeti Táncszínházban, ahol közös programként valósul meg a világhírű cseh koreográfus, Jirí Kylián Un ballo című művének bemutatója. A háromfelvonásos táncszínházi esten Kylián balettje mellett helyet kap Alexander Ekman humorral telített, a való életből vett, változatos szituációkat bemutató Szeszély című darabja és Egerházi Attila igazgató legújabb koreográfiája is. A nemrégiben új otthonba költöző társulat a 2022/2023-as évadot Székesfehérváron kezdi: a Vörösmarty Színházban szeptember 12-én újra színpadra viszik az Aladdin mesebalettet, szeptember 26-án A hattyúk tavát, október 31-én a Percről percre, november 14-én a Pillangók című táncszínházi esteket. Karácsony előtt Diótörő-előadásokkal várják a közönséget; öt alkalommal lesz látható a teljes társulatot felvonultató balett.

Szkéné színház

A Székesfehérvári Balett Színház a város határain kívül is több alkalommal fellép, a Percről percre című estet a Nemzeti Színházban adják elő, A hattyúk tava balettet a debreceni Csokonai Fórumba utaztatják és Diótörő-előadásukkal Görögországba kaptak meghívást. Egerházi Attila balettigazgató közölte, hogy jelenleg 15 szerződtetett táncművésszel és 10 gyakornokkal dolgoznak.

A kép forrása: Facebook.com
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Dennys Kelly Árvák című drámája Horváth János Antal rendezésében
Horváth Nóra: FRENÁK PÁL ABÉCÉDAIRE-JE - Átjárások a filozófia és FrenÁk organikus mozgásnyelve között
Desiré Central Station 2022 – No Filter
színház

Mindjárt, egy pillanat – a MU Színház bemutatója

Más művészeti ágakról

Szabó Márton István: Betonszféra, Scolar kiadó, Budapest, 2022.
gyerek

A Ciceró Könyvstúdió pályázata
Keresztes Szent János: Vers az isteniről című írása kapcsán – fordította Takács Zsuzsa


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés