bezár
 

színház

2022. 08. 29.
Középkori hagyományőrző programok a II. Királyfeszten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Középkori hagyományőrző programok a II. Királyfeszten Középkori harci játékok, régizenei koncertek, hagyományőrző programok, bábszínház és állatsimogató is várja az érdeklődőket a II. Királyfeszten, szeptember 10-11. között a rákosmezei Királydombon.

A szervezők tájékoztatása szerint a zenés forgataggal egybekötött rendezvényen korhű hagyományőrzők eljátsszák Hunyadi János kormányzóvá választását, emellett lesznek látványos harci bemutatók is, íjászat, valamint a népművészeti vásár portékái közül is válogathatnak az érdeklődők.

Szkéné színház

A Királydomb tetején felállítják a magyar királyok rekonstruált sátrát, amely a hagyomány szerint Rákos-mező legmagasabb pontján állt. A domb alatti mezőn az érdeklődők megismerhetik a korabeli mesterségeket, de középkori játszótérrel is készül a Compania hagyományőrző csapata. A színpadon fellép a Hollóének Hungarica és a Tabulatúra régizene-együttes, a Számadó zenekar táncházzal szórakoztatja a közönséget. Újdonság lesz, hogy az autentikus zenei programoknak otthont adó színpadsátor mellett felépül egy előadósátor, ahol a magyar középkorról tudhatnak meg többet az érdeklődők.

Emellett látható lesz a Királydomb történetét bemutató kiállítás, de a Patrióta könyvsátor is kitelepül a rendezvényre. A hagyományőrző fesztivál a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Nemzeti Összetartozás Alapítvány támogatásával valósul meg.

A kép forrása: kiralydomb.hu 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Lipták Ildikó színházi nevelési szakemberrel
Beszélgetés Karsai Györggyel
színház

Interjú Gáspár Ildikó rendezővel külföldi tapasztalatokról, az érvényesülés különböző lehetőségeiről dramaturgként és rendezőként
színház

17. Gyulai Shakespeare Fesztivál

Más művészeti ágakról

Bemutatták a Nem lövöm fejbe magam antológiát a PesText fesztiválon
art&design

Tóth Anna Eszter Minták halmokban című kiállításáról
Képtelen képrablás - Mesék a múzeumból, Pagony, 2022
Trogmayer Éva és Egervölgyi Lilla legújabb mesekönyvéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés