bezár
 

film

2022. 09. 08.
Budapesti Klasszikus Film Maraton: 2000 diák és tanár ingyen mozizhat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Már elérhető a szeptember 13–18. között, négy fővárosi helyszínen megtartott Budapesti Klasszikus Film Maraton teljes programja. A fesztivál legtöbb vetítésén a diákok és a tanárok, valamint az V. kerületi lakosok is ingyenesen vehetnek részt a Toldi moziban, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Francia Intézetben.

A Budapesti Klasszikus Film Maratonon a Nemzeti Filmintézet szervezésében olyan felújított alkotások és filmritkaságok láthatók, amelyeket kizárólag a Maraton keretében tekinthet meg a közönség nagyvásznon. A világ filmarchívumainak kincsei mellett idén négy legendás mozifilm – a Macskafogó, a Szelíd motorosok, a Szárnyas fejvadász és Kertész Mihály A tolonc című alkotása – a Bazilika előtt, a Szent István téren ingyenesen lesz megtekinthető.

Az V. kerület lakosainak 150 foglalt helyet biztosítanak a szervezők az ingyenes szabadtéri vetítésekre, a Toldi moziban látható filmekre pedig szintén ingyenesen, regisztráció ellenében kaphatnak jegyet a szabad helyek erejéig.

A diákoknak és tanároknak a szervezők 2000 ingyenes akkreditációs karszalagot biztosítanak, melyek a Budapesti Klasszikus Film Maraton összes vetítésére érvényesek.

A nagyközönség számára a vetítéseknek otthont adó Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Francia Intézetben és a Toldi moziban online és személyesen, valamint a fesztivál honlapján, az egyes filmek oldalára kattintva is lehetséges a jegyvásárlás. A kedvezményes jegyár minden helyszínen egységesen 500 Ft, míg a szabadtéri vetítések mindenki számra ingyenesek.

A Nemzeti Filmintézet szervezésében megvalósuló Budapesti Klasszikus Film Maraton kiemelt támogatója a MOL.

A jegyekről és a programbontásról az NFI honlapján tájékozódhatnak bővebben.

 

Forrás: NFI
Képek: © NFI Filmarchívum

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés