bezár
 

zene

2022. 10. 18.
Redman, Mehldau, McBride, Blade a Müpa színpadán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Joshua Redman tenorszaxofonos, Brad Mehldau zongorista, Christian McBride nagybőgős, illetve Brian Blade ütős alkotta post-bop jazz-kvartett november 3-án 20 órától lép a Müpa színpadára – olvashatjuk a mupa.hu-n.  

Mind a négy jazz-zenész szakmájuk és hangszerük elismert mesterei, akiket a magyar közönség külön-külön már üdvözölhetett a Müpa színpadán, ám ebben az ikonikus felállásban most először hallhatjuk őket Magyarországon. Együttműködésük mérföldköve a MoodSwing névre hallgató 1994-es lemez, amelyet Joshua Redman készített a három másik zenész kollaborációjával

Ez a koncert azért is különleges, mert mind a négy zenész együtt már jó ideje nem hallható: habár mind Mehldau, McBride és Blade is szerepeltek Redman későbbi albumain, egészen 2020-ig kellett várni a kvartett következő nagy dobására. Ez volt a RoundAgain című korong, amelyet most Budapesten is előadnak.

Redman a legendás free jazz-szaxofonos, Dewey Redman fiaként már szinte a kezdetektől olyan nagy zenészek támogatását élvezte, mint Pat Methany, ám a valódi sikert harmadik lemeze, a fent említett MoodSwings hozta meg számára. Brad Mehldau popfeldolgozásai révén vált ismertté, Christian McBride-nak már szinte minden jelentős zenésszel dolgozott már együtt, és Brian Blade-et sem kell bemutatni a jazz-rajongó közönségnek.

A négy művész rendkívül összecsiszolódott játékát garantáltan élmény lesz hallgatni.

Fotó a leadben: mupa.hu
Fotó a fejlécben: mupa.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)
Recenzió Ábrahám Márta: Chaconne-kézikönyvéről

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés