bezár
 

zene

2022. 10. 21.
A Zeneakadémián ad koncertet Balázs János
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Zeneakadémián ad koncertet Balázs János Carl Philipp Emanuel Bach-, Ravel- és Liszt Ferenc-művek, átiratok, valamint saját szerzemények is szerepelnek Balázs János zongoraművész budapesti koncertjén, amelyet október 24-én ad a Zeneakadémián.

Balázs János hangversenyével folytatódik az MVM Koncertek - A Zongora sorozat - közölték a szervezők. Az esten elhangzik többek közt C. P. E. Bach Cantabile, H. 245 szonátája, Maurice Raveltől a Pavane egy infánsnő halálára című mű, Liszt Ferenc darabjai, valamint Dubrovay László Faust-parafrázisa, amely Balázs János előadásában már lemezen is megjelent a szerző zongoraműveinek összkiadásában.

Balázs János legújabb, ImprovisArt című lemezével New Yorkban elnyerte a Music International Grand Prix első-, valamint közönségdíját is. Az albumot a zongorista átiratokból állította össze, ezzel is tisztelegve Cziffra György munkássága előtt. Az elmúlt hónapokban fellépett Fischer Ivánnal az amszterdami Királyi Concertgebouw-ban és Eötvös Péterrel a genfi Victoria Hallban is.

A Zongora sorozat koncertjei egyrészesek, így szünet nélkül hallgathatók meg a zeneművek. Az MVM sorozata november 9-én a Müpában folytatódik Alekszandr Gavriljuk hangversenyével.

Fotó: www.azongora.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés