bezár
 

film

2022. 11. 03.
Először lesznek Debrecenben Finn Filmnapok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Először lesznek Finn Filmnapok Debrecenben, az Apolló Moziban, ahol öt alkotást láthat a közönség november 8. és 10. között.

A Finn Intézet (Finnagora) első alkalommal rendezi meg a népszerű finn filmfesztivált Debrecenben, hogy Budapesten kívül is bemutathassa a finn mozi újdonságait - tájékoztatták a szervezők az MTI-t szerdán.

Zaida Bergroth rendezésében a Tove című film lesz az esemény nyitófilmje, amely Tove Janssonról, a mumin nevű figurák megalkotójaként ismert finn-svéd művészről, illetve a háború utáni Helsinkiben töltött életéről szól.

A filmek között szerepel A vak férfi, aki nem akarta megnézni a Titanicot, amely tavaly elnyerte a Velencei Filmfesztivál közönségdíját, valamint szerepelt az Ázsia legnagyobb seregszemléjének számító Busan Nemzetközi Filmfesztivál programjában. A film a vak és mellkasától lefelé lebénult Jaakko perspektíváját mutatja be. Jaakko úgy dönt, hogy elindul felkeresni szerelmét, Sirpát - ehhez pedig öt idegen segítségére lesz szüksége.

A programban szerepel még az Első hó, Az éjszaka megbocsát és az Acélhölgyek című film.

Mint a közleményben felidézik, a Finn Intézet idén februárban 11-ik alkalommal rendezte meg Budapesten a Finn Filmnapokat, amelyek során teltházas vetítéseken hozta közelebb az érdeklődőkhöz a finn filmes világot.

A debreceni Finn Filmnapok alkotásai angol és magyar nyelvű felirattal lesznek láthatók - áll a közleményben.

Fotó: apollomozi.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Brandon Cronenberg: Végtelen víztükör
Pablo Larraín vámpírtörténettel érkezett Velencébe

Más művészeti ágakról

építészet

Fényképkollekció a Tabán utolsó évtizedeiről
gyerek

Családi napot tart a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szombaton
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés