bezár
 

irodalom

2022. 11. 13.
Waltraud Meier romantikus német dalesttel lép fel az Operaházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Waltraud Meier mezzoszoprán romantikus német dalesttel lép fel a Magyar Állami Operaházban a Sztárestek zongorával című sorozat november 20-i koncertjén. A Wagner-szerepekben világhírűvé vált német mezzoszoprán első operaházi fellépése alkalmával a feltörekvő ifjú bariton, Samuel Hasselhorn, valamint Joseph Breinl zongoraművész közreműködésével válogat a 19. századi német dalköltészetből.

Az eleganciájáról, valamint részletekig kidolgozott előadásmódjáról méltán híres, több mint négy évtizede Wagner emblematikus nőalakjainak megformálójaként ismertté vált Waltraud Meier operai elfoglaltságai mellett csaknem húsz éve kiemelt figyelmet fordít a daléneklésre is. A romantikus dalest első felében Schubert, Brahms, Richard Strauss, a második részben Mahler A fiú csodakürtje című romantikus német népköltészeti és népdalgyűjtemény nyomán született dalai csendülnek fel.

Samuel Hasselhorn Schumann-darabokkal is készül az estre. A német bariton tavaly decemberben Budapesten, a Müpában a francia Insula orchestrával és az Accentus kamarakórussal Bach Karácsonyi oratóriumában működött közre, így nem ismeretlen a hazai közönség előtt. Hasselhorn a 2018-as brüsszeli Erzsébet Királyné Zenei Verseny győztese, az elmúlt években pedig alakította többek közt Almaviva grófot (Figaro házassága) a Berlini, és Don Giovannit a Bécsi Állami Operaházban, valamint volt Harlekin (Ariadné Naxoszban) a milánói Scalában.

Az est zenei közreműködője Joseph Breinl, nemzedékének Európa-szerte keresett zongoraművésze és kamarazenésze, aki egyebek mellett fellépett már a Carnegie Hallban, a milanói Scalában, a bécsi Musikvereinban vagy a drezdai Semperoperben. A számos rangos nemzetközi díjjal is rendelkező zongoraművész több neves operaénekes mellett Waltraud Meierrel is rendszeresen dolgozik együtt.

A Sztárestek zongorával sorozat 2023. január 29-én Ramón Vargas mexikói tenor ária- és dalestjével folytatódik, partnere az Ildar Abrazakov dalestjén is közreműködő georgiai zongoraművész, Mzia Bachtouridze lesz.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés