bezár
 

színház

2022. 11. 30.
Az idén is négy színművész veheti át az Aase-díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az idén is négy színművész veheti át az Aase-díjat Bíró Kriszta, az Örkény István Színház, Módri Györgyi, a Veszprémi Petőfi Színház, Ilyés Róbert, a Budaörsi Latinovits Színház művésze és Végh Péter színművész veheti át idén a színházi epizódszerepekért járó Aase-díjat.  

Gobbi Hilda 1987-ben hozta létre végrendeletében az Aase-díjat az „emlékezetes percek, pillanatok, szavak, mozdulatok főszereplői", az epizodisták számára azzal a meghagyással, hogy évente két színészt és színésznőt díjazhat a neves művészekből álló kuratórium.

Szkéné színház

A közleményben idézik Gobbi Hildát, aki azt írta a díjról: „A sajátossága a színészi munkának, hogy a főszereplő több felvonáson keresztül vonja magára a figyelmet. Az epizodistáknak csak néhány perce, pillanata van; tömörít, mint az író, amikor epigrammát alkot."

Az idén az elismeréseket december 12-én, hétfőn adják át az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet központi épületének emeleti körtermében. A díjakat a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Magyar Színházi Társaság képviselői adják át, a kuratórium által kiválasztott művészeknek. Az ünnepségen adják át az Aase-díj mellett a Bálint Lajos-vándorgyűrűt és a Domján Edit-díjat is.

A kép forrása: erdelyinaplo.ro

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
Üvegcipő a Vígszínházban

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés