bezár
 

film

2022. 11. 30.
Oscar-díj: a márciusi gálán minden díj átadását élőben közvetítik
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Oscar-díj: a márciusi gálán minden díj átadását élőben közvetítik A márciusi Oscar-gálán ismét mind a 23 kategória díjának átadását élőben közvetítik.

„Megerősíthetem, hogy minden kategória szerepel majd az élő adásban" - közölte Bill Kramer, az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) igazgatója.

A 2022-es díjátadón nyolc Oscar-kategória  az eredeti filmzene, a smink és haj, a dokumentumfilmes rövidfilm, a filmvágás, a produkciós tervezés, az animációs rövidfilm, a kisjátékfilm és a hang  díjának átadását nem láthatták élőben a nézők, ami nagy felháborodást keltett a filmes szakmák körében.

Kramer hangsúlyozta, hogy olyan műsort akarnak készíteni, amely a filmes szakembereket, a művészetet és tudományt, valamint a filmkészítés együttműködő jellegét szórakoztató és magával ragadó módon ünnepli.

Kramer júniusi kinevezése óta folytatott tárgyalásokat a hiányzó kategóriák Oscar-műsorba való visszaillesztéséről, és kedden elégedettségét fejezte ki, hogy sikerrel járt.

A márciusi Oscar-gálán ismét Jimmy Kimmel lesz a házigazda. Kimmel korábban kétszer vezette a műsort. Mint Kramer ezzel kapcsolatban megjegyezte: nagyon fontos, hogy személyében olyasvalaki vezeti majd a gálát, aki ismeri az élő televíziózást.

Glenn Weiss és Ricky Kirshner lesznek az Oscar-gála producerei, Weiss pedig egymást követő nyolcadik alkalommal rendezi meg a show-t. 

A 95. Oscar-díjátadót 2023. március 12-én tartják meg a Los Angeles-i Dolby Színházban. A ceremóniát élőben közvetíti az ABC csatorna, és az adást világszerte több mint 200 országban és térségben veszik át.

A kép forrása: oscars.org

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Dubinyák Réka: Ali, a magyar jezidi
Szilágyi Fanni: Veszélyes lehet a fagyi

Más művészeti ágakról

Dioráma magyarokkal a Trafóban
Megjelent a Csaknekedkislány új albuma
Scruton zenei írásainak magyar fordításáról
Jeney Zoltán: Balatoni kacsavész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés