bezár
 

zene

2022. 12. 17.
Boban Marković Orkestar - Évzáró koncert
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Boban Marković december 30-án a Müpa színpadán zárja az évet egy fergeteges koncerttel – olvashatjuk a rendező honlapján.

December 30-án 19.30-tól a világhírű szerb trombitás, Boban Marković és zenekara újra a Müpában örömzenél. Évadzáró nagykoncertjük felszabadult hangulatot ígér, megelőlegezve a szilveszteri mulatozást. Európa legismertebb fúvószenekarának muzsikájában balkán és európai zenei hagyományok találkoznak. Az utóbbi néhány évben a Mrak című album áll fellépéseik fókuszában, ám népszerű filmzenéikből is biztos hallhatunk majd néhányat.

Magyarország még mindig kedvenc országuk, amelyhez a legfelejthetetlenebb koncertjeik kötődnek. Boban Marković már mintegy három évtizede Szerbia legjobb trombitásának számít, a Songlines zenei magazin szerint pedig volt már a világ legjobbja is. Ez az előszilveszteri muzsikálás is minden bizonnyal emlékezetes élmény lesz nemcsak a zenekar, de a közönség számára is.

Fotó: mupa.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés