bezár
 

színház

2023. 01. 14.
Bálint András és Jordán Tamás darabja a Rózsavölgyi Szalonban
A két színész Bálint+Jordán=160 címmel látható előadásában saját történetei mellé beemelte Molnár Ferenc írásait is
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Bálint András és Jordán Tamás darabja a Rózsavölgyi Szalonban Egy nagy generáció két legendás alakja, Bálint András és Jordán Tamás közös darabot írt - barátságukról, színházszenvedélyükről, szerencséről, tehetségről, társakról, kortársakról, hűségről, csalódásról. Arról, ami volt, ami van, és ami még lehet - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az előadásnak azt a címet adták, Bálint+Jordán=160, hiszen mindkét színész ugyanabban az évben, 1943-ban született, az idén lesz 80 éves. Jordán Tamás január 15-én, Bálint András pedig április 26-án látta meg a napvilágot. Hétéves koruk óta barátok, szomszédok és osztálytársak voltak, egy színjátszókörbe jártak és mindketten ugyanazt a szakmát választották. Színészek lettek és színházigazgatók.

Szkéné színház

Bálint András a Radnóti Színházat, Jordán Tamás a Nemzeti Színházat és a szombathelyi Weöres Sándor Színházat vezette. Történeteikből darabot írtak, és kétszemélyes előadásukba "vendégül hívták" közös kedvencüket, Molnár Ferencet, az egykori budapesti polgárság íróját, aki az újságíró-krónikás pontosságával ismerte a száz évvel ezelőtti város életét. A Rózsavölgyi Szalon előadása a főváros 150. születésnapjához is kötődik.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója
színház

HöKöm Project: Wándör Wumen és Szupermen

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés