bezár
 

film

2023. 01. 17.
Elindult a nevezés a 16. Kecskeméti Animációs Fesztiválra
A fesztivál június 21. és 25. között kerül megrendezésre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Már lehet nevezni a 16. Kecskeméti Animációs Fesztiválra (KAFF), amely kétévente mutatja be a legfrissebb magyar és európai animációs filmtermést. A fesztivált idén június 21. és 25. között rendezik meg.

Az animációs seregszemlére a 2021. február 1-je után befejezett hazai és európai animációs munkákkal március 20-áig, témamegkötés nélkül, díjmentesen lehet nevezni. Fontos kitétel, hogy a filmalkotásban az animáció arányának több mint 50 százaléknak kell lennie.


A magyar versenyre azok a munkák nevezhetők, amelyek Magyarországon készültek vagy a rendezőjük magyar. Az európai versenyre nevezett filmalkotásoknak pedig legalább 50 százalékban európai tulajdonban kell lenniük.

A magyar alkotások versenyére hat kategóriában - egész estés film, TV-speciál, rövidfilm, televíziós sorozat, alkalmazott animáció (reklám, szignál, előzetes, főcím, videóklip) és diákfilm - várják az alkotásokat, míg az európai filmek kategóriában egész estés filmek, TV-speciálok és televíziós sorozatok versenyeznek majd.

A nevezés részletes feltételei és az online nevezési lap a fesztivál weboldalán, a www.kaff.hu oldalon található.
A 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál programjának előzsűrizése 2023 áprilisában várható.
A KAFF ideje alatt a teljes programot ingyenes vetítések keretében láthatják majd a nézők.

A KAFF célja, hogy a legszélesebb körben merítsen az elmúlt két évben készült hazai és nemzetközi animációsfilm-termésből. A versenyprogramok mellett tematikus panorámavetítések, retrospektív-válogatások, filmszakmai konzultációk és mesterkurzusok, valamint workshopok, kiállítások színesítik majd a programot.

 A kép forrása: 2023.kaff.hu

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről

Más művészeti ágakról

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés