bezár
 

art&design

2023. 01. 28.
Péntektől látható Lucza Daniella keramikus ezer tányérból álló kiállítása
Tartalom értékelése (3 vélemény alapján):
Péntektől látható Lucza Daniella keramikus ezer tányérból álló kiállítása a Magyar Természettudományi Múzeumban - áll az intézmény pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Bernert Zsolt főigazgató a tárlat csütörtöki megnyitóján a közlemény szerint hangsúlyozta, hogy a Magyar Természettudományi Múzeum mindig nagy örömmel fogadja a természet inspirálta művészeti kiállításokat, az intézményben ennek nagy hagyománya van. Mint a közleményben fogalmaznak, ezek az egyszerű, hétköznapi tárgyak jól mutatják a keramikusművész ars poeticájának lényegét. A kiállításon látható ezerdarabos, ötszáz mély- és ötszáz lapostányérból álló készletet Lucza Daniella két éven át készítette. Az elmélyült időszak alatt az évtizedek során kidolgozott forma- és színvilág egy páratlan kollekcióvá teljesedett ki - áll a közleményben.

Lucza Daniella alkotómunkája mindig egy központi motívumból indul, amit érzései szerint átír, sajátjává alakít. Személyes mintakincséből személyes univerzum születik a kezei alatt - áll a dokumentumban. Lucza Daniella Budapesten született 1954-ben, érettségi után Dezső Józseftől tanulta a fazekasmesterséget.

A tárlat a Magyar Természettudományi Múzeumban március 31-ig tekinthető meg. A kiállítás a Magyar Természettudományi Múzeum és az Etyeki Műhely Alapítvány együttműködésében valósult meg.

Képek forrása: nhmus.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Tetőtér-interjú Koleszár Stellával
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
A 14. Frankofón Filmnapokról
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés