bezár
 

irodalom

2023. 03. 02.
Utazás a kocsonyám körül címmel nyílik kiállítás
Kiállításmegnyitó a Hadik kávéházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Március 2-án 18 órakor a Hadik galériájában nyílik az Utazás a kocsonyám körül című kiállítás. A helyszín és a Fiatal írók Szövetsége felkérésére hat szerző írt szöveget a Fortepanról származó képekhez kapcsolódva. Az Utazás a kocsonyám körül írói: André Ferenc, Sirokai Mátyás, Korpa Tamás, Horváth Florencia, Ferentz Anna-Kata és György Alida - értesítették a Prae-t az esemény szervezői. 

Karinthy Frigyes - a Hadik egykori törzsvendége - sokat bűvészkedett a szavakkal, gyakori eszközei voltak az anagramma, intarzia, eszperente, kecskerím, halandzsa. Minden műfajban maradandót alkotott, humoreszkjeivel, irodalmi karikatúráival szerzett hírnevet. Magát pedig sokszor költőnek vallotta, bár kevés verset írt, ezek is inkább szabadversek, gondolatkitörések voltak.

A Hadik kávéház és a Fiatal Írók Szövetsége hat fiatal írót kért fel, hogy szubjektív módon reagáljanak a Fortepan gazdag képanyagából összeállított válogatás egy-egy fotójára. Az így született pársorosokat a FISZ és a Hadik Facebook-oldalán, január 16-tól tették közzé a szervezők. Majd március 2-án, csütörtök délután a Hadik galérián állítják ki a kép- és szövegpárokat. Az Utazás a kocsonyám körül szerzői: André Ferenc, Sirokai Mátyás, Korpa Tamás, Horváth Florencia, Ferentz Anna-Kata és György Alida.

Az Utazás a koponyám körül Facebook-eseménye itt érhető el.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Bemutatták a „fényem nő: magam termelem” – Biopoétika a 20-21. századi magyar lírában, valamint A lírai hang túloldalai – József Attila-olvasatok című köteteket
A Kötetlenül vendége Somorjai Réka volt
Helyzetjel

Más művészeti ágakról

A Költővel nem járnék antológia bemutatója a Három Hollóban
Kiki Kogelnik: Now is the Time – retrospektív kiállítás a Bank Austria Kunstforumban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés