bezár
 

irodalom

2023. 05. 13.
Pop-up kiállítás nyílik a METU diákjai és a PIM közreműködésével
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Andrássy út 36. szám alatti épületben, a Budapest100 rendezvénysorozat keretében a Budapesti Metropolitan Egyetem és a Petőfi Irodalmi Múzeum hetekig tartó együttműködésének eredménye látható – értesült a Prae.

A kiállításon az egyetem alkotó és elméletszakos hallgatói dolgoztak, oktatóik, illetve a múzeum munkatársainak szakmai támogatásával. A különleges kollaborációból létrejövő kiállítás témáját Nemes Nagy Ágnes Között című verse adta, melynek témája az emberi lét és a feszültségeket sűrítő dráma, amit a sorokban térbelinek látszó viszonyként figyelhetünk meg.

A kiállítás a kollaboráció, a kreatív gondolkodás és az egyediség jegyében jött létre, amelyben egyszerre fellelhető az egyének sokszínűsége, a különböző nézőpontok érvényesülése és összekapcsolódása. A szerteágazó munkafolyamatot alkotótársként kíséri végig, Nemes Nagy Ágnes, aki a szövegein keresztül eleveníti meg a teret.

A kiállítás a „fent és a lent” konkrét, tárgyias térvonatkozását igyekszik szemléltetni, ami így a három helyszínen is megjelenik – az épület pincéjében, lépcsőházában és a harmadik emeleten található lakásban – ezzel a játékkal is demonstrálva Nemes Nagy Ágnes sokszínűségét. A kiállítás fókuszában az áll, ahogy a befogadó által ismeretlen tér viszonyul a szövegekhez, majd a változás, ahogy együtt válnak értelmezhető életérré. A tér-szöveg viszonyának írója és rendezője egyaránt a terek, a csapat és Nemes Nagy Ágnes.

A tárlat május 13-tól látogatható és a Budapest100 hétvégéje után még egy hétig, május 20-ig tart nyitva.

További információ az eseményről itt olvasható. 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Turi Tímea és Gál Ferenc a Margón
Tudósítás Mesterházy Balázs könyvbemutatójáról
Ahogy Szőcs Petra átvette a Hazai Attila-díjat
Tudósítás Gužák Klaudia és Gyurász Marianna könyvbemutatójáról

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Majoros Áron Zsolt szobrászművésszel
Interjú Horváth Lóczi Judit és Fajgerné Dudás Andrea képzőművészekkel közös együttműködésről, anyaságról, pályakezdetekről, példaképekről
Beszélgetés Berta Ádám mesekönyve kapcsán a Margón


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés