bezár
 

irodalom

2023. 05. 13.
Pop-up kiállítás nyílik a METU diákjai és a PIM közreműködésével
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Andrássy út 36. szám alatti épületben, a Budapest100 rendezvénysorozat keretében a Budapesti Metropolitan Egyetem és a Petőfi Irodalmi Múzeum hetekig tartó együttműködésének eredménye látható – értesült a Prae.

A kiállításon az egyetem alkotó és elméletszakos hallgatói dolgoztak, oktatóik, illetve a múzeum munkatársainak szakmai támogatásával. A különleges kollaborációból létrejövő kiállítás témáját Nemes Nagy Ágnes Között című verse adta, melynek témája az emberi lét és a feszültségeket sűrítő dráma, amit a sorokban térbelinek látszó viszonyként figyelhetünk meg.

A kiállítás a kollaboráció, a kreatív gondolkodás és az egyediség jegyében jött létre, amelyben egyszerre fellelhető az egyének sokszínűsége, a különböző nézőpontok érvényesülése és összekapcsolódása. A szerteágazó munkafolyamatot alkotótársként kíséri végig, Nemes Nagy Ágnes, aki a szövegein keresztül eleveníti meg a teret.

A kiállítás a „fent és a lent” konkrét, tárgyias térvonatkozását igyekszik szemléltetni, ami így a három helyszínen is megjelenik – az épület pincéjében, lépcsőházában és a harmadik emeleten található lakásban – ezzel a játékkal is demonstrálva Nemes Nagy Ágnes sokszínűségét. A kiállítás fókuszában az áll, ahogy a befogadó által ismeretlen tér viszonyul a szövegekhez, majd a változás, ahogy együtt válnak értelmezhető életérré. A tér-szöveg viszonyának írója és rendezője egyaránt a terek, a csapat és Nemes Nagy Ágnes.

A tárlat május 13-tól látogatható és a Budapest100 hétvégéje után még egy hétig, május 20-ig tart nyitva.

További információ az eseményről itt olvasható. 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés