bezár
 

irodalom

2023. 05. 16.
Négyezer látogató az idei Margó Fesztiválon
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Négyezer látogató az idei Margó Fesztiválon Négyezren voltak kíváncsiak a könyvpiac újdonságaira és szerzőikre a tavaszi Margó Irodalmi Fesztiválon, amelyet a hétvégén rendeztek meg Budapesten.

Több mint 50 kulturális programon, köztük könyvbemutatókon, dedikálásokon, zenei irodalmi esteken vehettek részt az érdeklődők a Margó Irodalmi Fesztiválon, ahol a teltházas programok mellett, százan cseréltek könyvet a Bookline Könyvcsere Pikniken is a hétvégén - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A fesztiválon vetítették le először az Ai WeiWei-jel készült exkluzív portréfilmet, amely hamarosan online is elérhetővé válik az érdeklődők számára. A tavaszi Margón mutatkozott be a Budapest Nagyregény projekt; a 23 kerületről, 23 szerző tolmácsolásában mesélő Budapest Nagyregény novemberben jelenik majd meg.

A tavaszi Margón került sor az idei Mastercard - Alkotótárs alkotói ösztöndíjprogram díjátadójára is, amelyre a legalább egy, legfeljebb kétkötetes, 40. évét be nem töltött vers- és prózaírók jelentkezhettek. A mintegy 50 pályázó közül idén Kerber Balázs és Zilahi Anna nyerte az ösztöndíjat és a vele járó 3-3 millió forintot.

A Margó fesztiválsorozata augusztusban a zalai Szentgyörgyváron folytatódik. Augusztus 10. és 12. között harmadik alkalommal várja a látogatókat az alig 300 lakosú település, amelynek nagyszínpadán, templomkertjében és kultúrházában is koncertekkel, irodalmi programokkal, slam poetryvel, kiállításokkal és filmvetítésekkel készülnek a szervezők.

Fellép többek közt az Analog Balaton, zenés irodalmi esttel készül Beck Zoltán és Grecsó Krisztián közös produkciója, fellép Kiss Tibor formációja, az Aranyakkord, játszik majd a Fran Palermo és a Platon Karataev, valamint a Galaxisok, a Sorbonne Sexual és glsch is. Az irodalom kedvelői találkozhatnak mások mellett Visky Andrással és Tompa Andreával is.

A részletes program júniustól lesz elérhető a fesztivál honlapján.

Fotó: Margó Irodalmi Fesztivál Tavasz 2023 Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél

Más művészeti ágakról

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
A 14. Frankofón Filmnapokról
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés