bezár
 

zene

2023. 05. 20.
A Török Ádám-emlékkoncert fellépői
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Török Ádám-emlékkoncert fellépői Összeállt a fellépői lista arra a június 8-i koncertre, amelyet a közelmúltban elhunyt Török Ádám emlékére tartanak az Erkel Színházban - közölte a szervező Krokodil Rock Kft. pénteken az MTI-vel.

A magyar progresszív blues-rock egyik legfontosabb alakja, a Mini együttes vezetője április 18-án, 75 éves korában hunyt el.

Az emlékkoncerten a Mini együttes történetének számos felállásából színpadra lép Balogh Szivacs Jenő (dob), Kézdy Luca (hegedű), Németh Alajos (basszusgitár), Németh Károly (billentyűs hangszerek), Papp Gyula (billentyűs hangszerek), Tátrai Tibor (gitár) és Závodi János (gitár), mellettük ott lesz Bódy Magdi (ének), Deák Bill Gyula (ének), Makovics Dénes (szaxofon), Pataki László (billentyűs hangszerek), St. Martin (szaxofon), Takács Tamás (ének) és Turai Tamás (ének).

Török Ádám május 8-án az Erkel Színházban tartotta volna 75. születésnapi koncertjét, amely halála miatt már nem valósulhatott meg. A korábban tervezett esten a Mini legnagyobb sikerei mellett a legendás Syrius zenekar dalai is megszólaltak volna, emellett a Mini Akusztik Trió Nyitott kapu Bartók költői világára című lemezének számai; ez az anyag tavaly decemberben jelent meg.

Fotó: Török Ádám és a Mini Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Egy véletlen darab, a minimalizmus és az új amerikai zene eredete
Roger Waters-koncert, MVM Dome, 2023.04.23.
Kaiju Eats Cheeseburgers

Más művészeti ágakról

Beszélgetés a Tilos az Á négy antológiájáról a Margón
Helga Flatland, Malte Persson és Lilja Sigurðardóttir a PesText Nordicon
Bánóczki Tibor – Szabó Sarolta: Műanyag égbolt


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés