bezár
 

színház

2023. 05. 24.
Bővült a Magyar Teátrumi Társaság
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bővült a Magyar Teátrumi Társaság Öt új taggal bővült a Magyar Teátrumi Társaság a legnagyobb hazai színházi érdekképviseleti szervezet tavaszi közgyűlésén, így már 87 tagot képvisel.

A Magyar Teátrumi Társaság (MTT) közgyűlését rendhagyó helyszínen, Budafokon, a Promontor Schola Szőlőskert és Borpincészet rendezvényházában a Magyar Népmese Színház látta vendégül.

Szkéné színház

A közgyűlés elfogadta az MTT szakmai szervezeteket összefogó tagozatába a Híd Kulturális Alapítvány, a nemzeti intézmények tagozatába a Szegedi Nemzeti Színház, a határon túli színházak tagozatába az Aradi Kamaraszínház, míg a vidéki színházak tagozatába a Bóbita Bábszínház és a Kabóca Bábszínház felvételi kérelmét. A 2008-ban, 12 taggal alakult érdekképviseleti szervezet 15 esztendő alatt hétszeresénél is többre emelte taglétszámának számát.

A szervezet közleményében kiemeli, hogy a közgyűlés több szakmai kérdést tárgyalt, mint például az előadó-művészeti törvény módosítására vonatkozó javaslatokat, az induló cirkuszművészeti felsőoktatás ügyét, és a Madách-emlékévvel kapcsolatos javaslatokat, valamint a társaság tagsága elfogadta a 2022-es beszámoló dokumentumokat, és megszavazta a 2023-as költségvetését.

Kép forrása: A Magyar Teátrumi Társaság hivatalos Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Elhangzott a Pécsi Harmadik Színházért rendezett jótékonysági esten
A fiatal színházi alkotóknak szóló TITÁNium pályázat projektbemutatója
színház

Monodráma a pécsi Janus Egyetemen

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Majoros Áron Zsolt szobrászművésszel
Helga Flatland, Malte Persson és Lilja Sigurðardóttir a PesText Nordicon
Ferencvárosi József Attila Irodalmi Támogatás
Emlékfát és emléktáblát avattak Kabai Lóránt tiszteletére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés