bezár
 

zene

2023. 05. 26.
Wagner-napok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Wagner-napok A Budapesti Wagner-napok keretében A Nibelung gyűrűje operaciklus négy előadása, valamint filmvetítések és a legnépszerűbb Wagner-operákból összeállított zenekari koncert várja a nagyközönséget június 15. és 21. között a Müpában.

A Budapesti Wagner-napok Hartmut Schörghofer Ring-rendezésének korszerűsített változatával kezdődik Fischer Ádám karmester és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara közreműködésével. Június 19-én és 20-án a Parsifal és A nürnbergi mesterdalnokok felvételeit vetíti a Müpa, június 21-én pedig az Istenek és hősök - a legnépszerűbb Wagner-dallamok koncertjével zárul a fesztivál.

A Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében a Ring-előadások négy egymást követő estéjén közreműködik Aris Argiris, Brassói-Jőrös Andrea, Albert Dohmen, Christian Franz, Gál Erika, Günther Groissböck, Magdalena Anna Hofmann, Horti Lilla, Kálmán Péter, Lukasz Konieczny, Németh Judit, Jürgen Sacher, Simone Schneider, Schöck Atala, Egils Silins, Stuart Skelton, Szemerédy Károly, Stefan Vinke, Deniz Uzun és Iréne Theorin.

Mint írják, a Budapesti Wagner-napokon két legendás operaprodukció felvételét, a Parditka Magdolna és Szemerédy Alexandra rendezte Parsifal előadását június 19-én, A nürnbergi mesterdalnokokat - a Michael Schulz-féle rendezés premierjét - pedig június 20-án tekinthetik meg a vetítésekre előzetesen regisztrálók. A regisztráció a filmvetítésekre ingyenes.

A fesztivál június 21-én az Istenek és hősök - a legnépszerűbb Wagner-dallamok című koncerttel zárul, a Budapesti Wagner-napok művészeti vezetője, Fischer Ádám az ismert részletekből vezényel egy csokorra valót az idén 100 éves Nemzeti Filharmonikus Zenekar élén.

Kép forrása: mupa.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)
zene

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés