bezár
 

irodalom

2023. 05. 28.
Előrendelhető Kovács Rita Aranymetszés című regénye
Megjelenés: június eleje, bemutató a Kis Présházban
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Június elején jelenik meg a Prae Kiadó gondozásában Kovács Rita Aranymetszés című regénye. A bemutatója június 9-én, pénteken, 19 órától a Kis Présházban lesz a szerző jelenlétében.

Kovács Rita (Kazincbarcika, 1976) író, kulturális újságíró, idegenvezető, tolmács. 2008 óta publikál kiállítás- és könyvkritikát. Versei a Műút folyóiratban jelentek meg. A Szent György-hegyen és Padovában él. Az Aranymetszés az első regénye.

A borítót Bartolomeo Veneto Ritratto idealizzato di Flora című festményének felhasználásával Szabó Imola Julianna tervezte. A festményről készült fotó a Wikipédiáról származik, The Yorck Project (2002) közkincs. A szerző portréját Mariia Kashtanova készítette.

Eszter ékszerkészítőként dolgozik Budapesten, szabadidejében pedig a nemrég vásárolt Balaton-felvidéki házikójában pihen, és élvezi a helyi borokat a Szent György-hegy oldalában. Megismerkedése a szomszédban nyaraló Bálinttal sorsszerűnek tűnik, kapcsolatuk azonban a munka, a barátság és a szerelem hármas határvidékén billeg. Egy nap Eszter, miközben Bálinttal egy bevállalós ékszer- és festménykiállítás tervén dolgozik, egy régi, rejtélyes fülbevalót talál, melyet valaki elhagyott az épületben. A különleges kialakítású ékszer lassan a hatalmába keríti, és Eszter hamarosan megismeri a 16. századi Velence ötvöseinek és a fényűző paloták lakóinak titkokkal és szenvedéllyel teli világát. 

Álom vagy valóság a két élet és a két idő, amelyekben Eszter sem elmerülni nem tud igazán, sem kívül kerülni rajtuk? Milyen hatalommal bírhat néhány egyedülálló ékszer készítője és viselője felett? És vajon beteljesedhet-e a vágyott sors két sebzett lélek találkozásakor? Kovács Rita regényében a reneszánsz Velence pompája, az ezredforduló utáni nyüzsgő Budapest és a Balaton összetéveszthetetlen atmoszférája keveredik a múlt, a jelen és a jövő kaleidoszkópjában. 

A regény előrendelhető a Prae Kiadó webshopjában – előrendelőink igény esetén dedikált példányt kapnak.

Kovács Rita – fotó: Mariia Kashtanova

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
irodalom

Krasznahorkai László Zsömle odavan című regényéről
Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról

Más művészeti ágakról

art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Átadták az Év Gyerekkönyve Díjakat
Luca Guadagnino: Challengers


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés