bezár
 

film

2023. 09. 05.
Sára Sándor-sorozattal várja a közönséget az Art+ mozi
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sára Sándor-sorozattal várja a közönséget az Art+ mozi Sára Sándor retrospektív sorozattal várja a közönséget az Art+ mozi, ahol szeptember 7-től minden nap egy-egy filmet láthat a közönség a rendező-operatőr munkái közül.

A Pannónia Movie Kft. által felújított és üzemeltetett Art+ mozi klubszerű vetítésekkel szeretne kedveskedni a közönségnek, ezért szeptemberben a rendező-operatőr, a fotóművész, a Balázs Béla Stúdió egyik vezéregyénisége és a televíziós szakember Sára Sándorra emlékeznek - áll a mozi keddi közleményében.

prae.hu

Sára Sándor a Pályamunkások korai sikere utáni években a Kádár-rendszer enyhüléséig rendezőként egyáltalán nem, operatőrként is csak elvétve tevékenykedhetett.

Az alkotó főként férfisorsokról mesél filmjeiben, a front, a kényszermunkatábor vagy a huszárélet közösségbeli magányosságát dolgozza fel, de témái között az üldöztetéssel való szembenállás, vagy a szabadság keresése is helyet kap.

A csütörtökön kezdődő vetítéssorozatban a 80 huszár, a Feldobott kő, a Holnap lesz fácán, a Tüske a köröm alatt és a Tűzoltó utca 25. lesz látható.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész

Más művészeti ágakról

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés