bezár
 

film

2023. 11. 04.
Kedden kezdődik 9. Magyar Speciális Filmfesztivál
Hatvan, fogyatékossággal élők által készített filmet mutatnak be
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kedden kezdődik a  9. Magyar Speciális Filmfesztiválon Budapesten, Egerben, Szolnokon és Szombathelyen. A  fogyatékossággal élők november 9-ig tartó nemzetközi filmfesztiváljára hat kontinens 33 országából 192 alkotást neveztek. A rendezvény célja, hogy a fogyatékossággal élő emberek gondolataira és érzéseire ráirányítsa a többségi társadalom figyelmét, és ezzel segítse az elfogadást.

A vetítéseket kísérő programok színesítik: a szakmai kerekasztal-beszélgetés mellett jótékonysági koncertet ad a Bud Spencer és Terence Hill Emlékzenekar, és zenés-verses bemutatón ismerhetik meg az érdeklődők Gömbös Olivér autizmussal élő fiatal filmes Futottam Holdversenyt című könyvét.

 A tájékoztató szerint a fesztiválon bemutatandó filmek segítik az alkotók önkifejezését, a társadalom számára pedig betekintést nyújtanak a sérült emberek világába. A Magyar Speciális Filmfesztiválon a fogyatékkal élők és a filmes szakma képviselői egyaránt lehetőséget kapnak a bemutatkozásra. 

A fesztivál szakmai zsűrije a kreativitásért, a hiteles ábrázolásért, a segítés és a méltóság bemutatásáért díjakat oszt ki. A díjátadó november 9-én lesz Budapesten, az Eötvös10 Művelődési Házban - áll a tájékoztatóban.

A lépek forrása a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület  hivatalos Facebook oldala.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Ilyen volt az idei Szemrevaló Filmfesztivál
Moldovai Katalin: Elfogy a levegő
11. Primanima Nemzetközi Animációs Filmfesztivál
Brandon Cronenberg: Végtelen víztükör

Más művészeti ágakról

színház

Zemlényi Attila és kabai lóránt darabja Miskolcon
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
gyerek

Családi napot tart a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szombaton


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés