bezár
 

film

2023. 11. 13.
Arras-ban és Tallinnban is magyar filmeket díjaztak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A franciaországi Arras-ban Moldovai Katalin bemutatkozó mozifilmje, az Elfogy a levegő kapta a közönségdíjat, míg a Tallinni Black Nights fesztiválról a legjobb animációs rövidfilm díját hozta el Hegyi Olivér A szív kertje című alkotása.

Az Elfogy a levegő, Moldovai Katalin első mozifilmje, a vasárnap zárult Arras-i Filmfesztiválon elnyerte a közönségdíjat, mely a franciaországi forgalmazásához nyújt támogatást. A megtörtént eseményekből kiinduló Elfogy a levegő című dráma a Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával készült és november 2. óta látható országszerte a Mozinet forgalmazásában.

A film főszereplői Krasznahorkai Ágnes, Skovrán Tünde, Sándor Soma, Dimény Áron, Bölönyi Zsolt és Lőrinc Ágnes, forgatókönyvírója Palóczi Zita és Moldovai Katalin, executive producere Kovács Attila Béla, producere Muhi András és Moldovai Katalin volt. A filmet Táborosi András fényképezte, vágója Soltész Orsolya, zenéjét Cári Tibor szerezte.

Észak-Európa élvonalbeli szemléjén, a november 3-án kezdődött Tallinn Black Nights Nemzetközi Filmfesztiválon a hétvégén bejelentették a rövidfilmes díjakat. Hegyi Olivér A szív kertje című, a Filmintézet támogatásával készült munkája a legjobb rövidfilm díját hozta el a rangos fesztiválról.

Sorra nyeri a díjakat a csütörtökön a hazai mozikba kerülő Tudor Giurgiu rendező Libertate'89 - Nagyszeben című román-magyar koprodukcióban készült filmje is. A hétvégén az Arras Filmfesztiválon a Kritikusok díját nyerte, a cottbus-i versenyről pedig a FIPRESCI - a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének - díját hozta el.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Ilyen volt az idei Szemrevaló Filmfesztivál
Moldovai Katalin: Elfogy a levegő
Beszámoló a 19. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról (szeptember 7-9.)

Más művészeti ágakról

irodalom

Sziveri Intézet, Veszprém, 2023. november 8.
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés