bezár
 

zene

2023. 12. 05.
A Toto és Gregory Porter is fellép jövőre a VeszprémFesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Toto, Gregory Porter, Paloma Faith, a Milky Chance és a Caravan Palace lép fel jövőre július 16. és 20. között a VeszprémFesten, amelyen Snétberger Ferenc három koncerten ad keresztmetszetet művészetéből.

A fesztivál jövő évi programját bemutató hétfői budapesti sajtótájékoztatón Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter kiemelte: Veszprém megmutatja, hogyan lehet hasznosítani a kultúrában, az oktatásban, a sportban rejlő lehetőségeket. Nem véletlen, hogy a 10 legjobb középiskola között egyetlen nem budapesti intézmény található, Veszprémből - mutatott rá a miniszter, aki példaként említette még a veszprémi kézilabdacsapatot, amely minőséget jelent Európában, valamint az Európa Kulturális Fővárosa program eseményeit és a VeszprémFestet.

Hangsúlyozta: a VeszprémFest egy igazi hajtómotor, amely a későbbiekben bekerülhet az európai fesztiválok első ligájába. A programsorozat, amely polgári kezdeményezésként indult, tágabb értelemben kedvező hatással lehet az egész térség, az egész ország, sőt, Közép-Európa életszínvonalára, életminőségére - tette hozzá Navracsics Tibor.

Mészáros Zoltán, a VeszprémFest ügyvezető igazgatója elmondta, hogy jövőre a História Kert nagyszínpadán öt műfaj öt élvonalbeli előadója lép fel.

A nyitó napon a német Milky Chance ad koncertet, amely Stolen Dance című kislemezével 2013-ban robbant be a köztudatba, és a folk, a rock, a reggae, a jazz és az elektronikus zene stílusjegyeiből merítve komponálja százmilliós letöltést elérő világslágereit. Felléptek többek között a Coachella, a Lollapalooza, a Reading & Leeds fesztiválon és a Szigeten, de feltűntek Jimmy Kimmel Live show-jában is.

Július 17-én a világ zenei térképén 2008-ban feltűnt francia elektro-swing csapat, a Caravan Palace lép színpadra, amelynek tagjai azzal az eltökélt szándékkal hívták életre a formációt, hogy önálló zenei produktummá ötvözzék két szenvedélyüket, az elektronikus zenét és a vintage jazz-hangzást. 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés