bezár
 

irodalom

2023. 12. 21.
Meghirdették a Versünnep 2024 eseménysorozatot
A tematika 2024 kiemelt irodalmi évfordulóihoz kapcsolódik
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Meghirdették a Versünnep 2024 eseménysorozatot; a tematika 2024 kiemelt irodalmi évfordulóihoz kapcsolódik, a professzionális versenyzők jelentkezését február 29-én éjfélig várják.  A Versünnep Alapítvány által meghirdetett versenyprogramra három kategóriában jelentkezhetnek hivatásos és tanulmányaikat folytató előadóművészek, zeneszerzők, film- és képzőművészek.

A a jelentkezéseket vers- és prózamondás, énekelt vers vagy versmegzenésítés, képző és/vagy filmművészeti alkotás kategóriában várják.

A vers és prózamondás kategóriában kötelezően három művet kell nevezni, amely vers, próza, drámarészlet vagy publicisztika lehet. A nevezett művek közül kettő kötelezően irodalmi évfordulós szerző alkotása, a harmadik nevezett mű pedig kortárs magyar költő vagy író verse, illetve prózai alkotása, vagy az évfordulós szerzők valamely műve lehet.

A kiemelt évfordulós szerzők között van a 80 éve elhunyt Radnóti Miklós (1909-1944), a 90 éve született Hervay Gizella (1934-1982), és a 70 éve született Sziveri János (1954-1990). A vers és prózamondás kategóriára szakirányú képzésben résztvevő vagy hivatásos színművészek és előadóművészek jelentkezését várják.

Az énekelt vers és versmegzenésítés kategóriában két művel lehet nevezni komoly- vagy könnyűzenei stílusban, amelyek közül az egyik vagy mindkettő évfordulós szerző műve kell hogy legyen, a másik kortárs magyar költő vagy író verse, prózai alkotása, vagy az évfordulós szerzők valamely műve. E kategóriában végzett, vagy tanulmányukat folytató zeneszerzők, illetve előadóművészek jelentkezését várják.

A képző és/vagy filmművészeti alkotás kategóriában kötelezően egy művel lehet jelentkezni, amely évfordulós költő egyik alkotása kapcsán született képző- vagy filmművészeti alkotás kell hogy legyen, és végzett, vagy tanulmányaikat folytató képző/filmművészek, illetve előadóművészek jelentkezését várják.

A versenyre kizárólag magyar költők művével lehet jelentkezni. Egy versenyző több kategóriában is nevezhet. Mindhárom kategóriában Magyarországról és a határon túlról is várják a jelentkezőket. A közlemény szerint a verseny döntőjébe jutó előadók értékes tárgyi- és pénzjutalmakban részesülnek. A felhívás az alapítvány honlapján érhető el, nevezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet.

További információ a Versünnep Fesztivál hivatalos Facebook-oldalán.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét

Más művészeti ágakról

Dev Patel: A Majomember
Alex Garland: Polgárháború
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés