bezár
 

zene

2024. 01. 17.
Mediterrán hangulatú koncertet ad az NFZ
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mediterrán hangulatú koncertet ad az NFZ Mediterrán hangulatú koncertre várja a közönséget az NFZ csütörtökön a Pesti Vigadóban: Enrique Granados, Joaquín Rodrigo és Manuel de Falla spanyol művei mellett Stravinsky itáliai barokk tételek feldolgozásából született Pulcinellája hangzik el az esten, amelyen szólistaként Ana Vidovic lép fel és Jordi Francés vezényel.

A zenekar szerdai közleménye szerint a Granados-, Rodrigo- és de Falla-kompozíciók esetében a lehető legautentikusabb tolmácsolásra számíthat a nagyközönség, hiszen a program karmestervendége, Jordi Francés spanyol művész, aki kitüntetett érdeklődéssel fordul a 20. és 21. századi repertoár felé.

Míg a Granados-, a Rodrigo- és a de Falla-mű zenei világát a folklór-inspiráció uralja, addig a Pulcinella, amelyben Stravinsky nagyobbrészt Pergolesinek tulajdonított zenéket dolgozott fel, a komponista neoklasszikus törekvéseinek egyik első reprezentatív képviselője.

Hagyományos szimfonikus zenekari koncerten ritkán hallani gitárversenyt, ezért is lesz izgalmas a diftéria következtében háromévesen megvakult, a 20. századot végigélő spanyol komponista, Joaquín Rodrigo híres Aranjuezi gitárversenye, amelyet Ana Vidović személyében vérbeli világklasszis virtuóz tolmácsol.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.

Más művészeti ágakról

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés