bezár
 

film

2024. 01. 23.
Buda Flóra Anna Arany Pálmát nyert
Animációs rövidfilmje a Hogyan szexeljünk kísérőfilmjeként kerül a mozikba
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Molly Manning Walker Hogyan szexeljünk című alkotásának kísérőfilmjeként kerül a mozikba Buda Flóra Anna animációs rövidfilmje, a 27. A filmek április 4-től láthatók országosan a mozikban.

A Mozinet közleményében felidézik, hogy Buda Flóra Anna alkotása a legjobb rövidfilmnek járó Arany Pálmát nyerte el tavaly Cannes-ban. Molly Manning Walker első rendezését szintén díjazták  a 76. Cannes-i Filmfesztiválon: az Un Certain Regard szekció fődíját nyerte el.

Mint írják, a 27 című film öt éven belül a negyedik Arany Pálma-díjas alkotás, amely a Mozinet forgalmazásában kerül a hazai mozikba.

Buda Flóra Anna animációs rövidfilmje, a 27 az elmúlt év egyik legnagyobb nemzetközi magyar filmsikere: Cannes mellett a világ legnagyobb presztízsű animációs fesztiválján, Annecyban is győzedelmeskedett - olvasható az összegzésben.

A rövidfilm a 27 éves, még mindig a szüleivel élő, önmagát kereső Alízról (hangja: Stork Natasa) szól, akire a gyerekszoba négy fala fojtogatóan hat, és aki erre az élethelyzetre szélsőséges életmóddal reagál.

A Hogyan szexeljünk című alkotás három legjobb barátnő, Tara, Skye és Em történetét mutatja be, akik a gimnázium után nyáron egy görög tengerparti városban, a fiatalokkal teli Maliában vetik bele magukat az éjszakai életbe. A trió életük legjobb és legintenzívebb nyarában reménykedik, de nem mérik fel döntéseik súlyát.

A 76. Cannes-i Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójának fődíját elnyerő film autentikusan mutatja be a fiatalok fesztelen, már-már szabályok nélküli életét, míg a csillogó felszín alatt a Z generáció érzelmi és szexuális kiszolgáltatottságának legmélyét tárja fel - olvasható a közleményben.

Fotó: Mozinet hivatalos Facebook oldala

Fotó: www.mozinet.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém
Az idei Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválról

Más művészeti ágakról

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés