bezár
 

film

2024. 01. 26.
Budapest Independent Film Festival
A Kino Cafe Moziban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
ebruár 9-én és 10-én várja a közönséget a Budapest Independent Film Festival a Kino Cafe Moziban.

Az idei év válogatásában magyar és nemzetközi rendezők rövid- és nagyjátékfilmjei mutatkoznak be.

Mint írják, a 2024-es Budapest Independent Film Festival 15 narratív és dokumentumfilmből álló programjában a független filmművészet gyöngyszemei kaptak helyet, amelyek diskurzusokat indítanak el és kérdéseket vetnek fel.

Az idei válogatás Zuzana Piussi A kiegyensúlyozatlan című alkotásával indul, amely humoros megközelítésből mutatja be az egyedülálló édesanyák mindennapi kihívásait. A szlovák rendező számos politikai dokumentumfilmet követően a fikció irányába fordult, és egy olyan társadalmi tragikomédiát készített, amelyben fellelhető korábbi dokumentarista stílusa.

A második szekció a Magyar rövidfilmek, amely hat alkotásból áll. Ebben a válogatásban látható Ewa Wikiel Paradicsom, Lóránt Demeter Sileo, valamint Dér Zsolt Keményre hangolva, avagy a Pannónia Szinkronstúdió kirablásának kegyetlen és igaz története című filmje is.

A fesztivál második napját Quen Wong Néhány nő című nagyjátékfilmje nyitja. Az önéletrajzi dokumentumfilm egy transznemű szingapúri nőről szól. A film a Szingapúri Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be, ahol közönségdíjjal jutalmazták.

A hét különböző műfajú rövidfilmet tömörítő Nemzetközi rövidfilmek programban nemzetközi tehetségek mutatkoznak be. Ez a válogatás Kanadától az Amerikai Egyesült Államokig, Görögországon át Svájcig és Belgiumig különböző műfajokból, kultúrákból és perspektívákból táplálkozik.

Elias Suhail többszörös díjnyertes filmje az Egy anya lába alatt, Eugénie Bouquet, a kritikusok által is elismert Nem szerelmes és Tin Pak Lau Az idegen című alkotásai is helyet kaptak a fesztivál utolsó szekciójában.

A fesztiválon a filmeket magyar vagy angol felirattal vetítik. A programról további információ a www.budapestindiefest.com oldalon érhető el.

Fotó:  Budapest Independent Film Festival hivatalos Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Ilyen volt az idei Szemrevaló Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés