bezár
 

art&design

2024. 02. 17.
Huszonhárom hátrányos helyzetű diák a MOME tehetségprogramjában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Huszonhárom hátrányos helyzetű diák a MOME tehetségprogramjában Huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra a MOME Tiéd a holnap - a jövő kreatív tehetségeiért elnevezésű kétéves programja - tájékoztatta a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) az MTI-t pénteken.  

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány programjában ösztöndíjat, térítésmentes kreatív képzést, személyre szabott szakmai és mentális támogatást kapnak a résztvevők, akik rendszeresen ellátogatnak a MOME Campusára, előkészítő foglalkozásokon és műhelymunkán, konzultációkon és különböző közösségi programokon vesznek részt.

A kétéves képzés ideje alatt mentorok és egyetemi hallgatók segítik az ösztöndíjasokat, akik a program eredményeként elkészítik saját kreatív portfóliójukat, amivel jelentkezhetnek a MOME, vagy akár más felsőoktatási intézménybe.

Az ösztöndíjat nyert diákok negyede Szabolcsból érkezett, de sokan jöttek Békésből, Borsodból és Baranyából is, egyebek mellett Alsózsolcáról, Ecsegfalváról, Hejőbábáról, Szerencsről és Tiszaszőlősről.  

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány és a MOME együttműködésében létrehozott ösztöndíjprogram elsődleges célja, hogy továbbtanulási lehetőséget biztosítson a hátrányos helyzetű, tehetséges vidéki középiskolásoknak. Célkitűzés az is, hogy a programon olyan jövőálló tudást, tapasztalatot, és magabiztosságot szerezzenek a fiatalok, amelyet az élet bármely területén alkalmazhatnak - olvasható a közleményben.

A 2023 nyarán hirdetett programba közel százan jelentkeztek, az országjáró szakértői csapat Pécsett, Békéscsabán, Miskolcon és Debrecenben is találkozott a jelentkezőkkel.

A kreatív készségfejlesztő képzési félév, a SPARK kurzus keretében a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány finanszírozásának segítségével valósul meg, a felvett diákok számára az ösztöndíjat a Nemzeti Tehetség Központ biztosítja - áll a közleményben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés