bezár
 

zene

2024. 03. 08.
Világzenéről szóló workshop március 14-én Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Világzenéről szóló workshop március 14-én Budapesten Zenei műfajokat és azok iparági sajátosságait bemutató, ingyenes workshop-sorozatot indít a Hungarian Oncoming Tunes. Az első, világzenéről szóló, egész napos programot március 14-én rendezik a fővárosi Turbina Kulturális Központban.

A világzenei műfajok köré épül a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumának a Petőfi Kulturális Ügynökség kezelésében megvalósuló alprogramja, a HOTS könnyűzenei exportiroda workshop-sorozata, a Genre Discovery, melyet évente négy alkalommal szerveznek meg. A szakmai továbbképzésre a zeneipar különböző szegmenseiből választanak ki szakembereket, hogy az adott zenei stílusról áttekintést adjanak a résztvevők számára.

prae.hu

A workshop első, márciusi eseményén hazai és nemzetközi előadók prezentációi és panelbeszélgetései révén ismerhetik meg a résztvevők a világzene aktuális trendjeit, műfaji-iparági specifikumait. A programra elsősorban zenészeket, menedzsereket és koncertszervezőket várnak, de mindenki számára nyitott, akit érdekel a zenei háttéripar szakmai része.

A tájékoztatás szerint a workshop elején Weyer Balázs a világzenei színtér működéséről tart általános bemutató előadást. A workshop résztvevői többek között azokra a kérdésekre is választ kaphatnak, hogy milyen szerepe van a magyar zenének nemzetközi világzenei közegben, és zenészként melyek a legelső lépések a nemzetközi érvényesülés szempontjából. A folytatásban nemzetközileg elismert szakemberek fejtik ki tapasztalataikat a nemzetközi koncertszervezési lehetőségekről és azok stratégiáiról. A workshop harmadik részében a nemzetközi koncertlekötési tapasztalatok átadása a cél. Kiderül, hogy milyen kritériumrendszert kell szem előtt tartani a külföldi fellépések tervezésekor, és mitől lesz érdekes egy előadó a nemzetközi koncertszervezők számára. A workshop délutáni szekciója a személyes találkozásoknak biztosít lehetőséget.

A Listening session részeként a jelentkezők által beküldött zenék közül nemzetközi szakemberek segítségével választanak ki a szervezők tíz dalt, amelyekről a résztvevők már a helyszínen visszajelzést kapnak. Ezt speed meetingek, azaz villámtalálkozók követik a workshopon jelen lévő nemzetközi szakértőkkel.

A Hungarian Oncoming Tunes olyan infrastruktúra megteremtésén dolgozik, melyre a nemzetközi karrierre vágyó magyar zenekarok támaszkodhatnak, szakmai továbbképzéseivel pedig hozzájárul ahhoz, hogy a háttéripar szereplői hozzáférhessenek ahhoz a tudáshoz és nemzetközi hálózathoz, amivel a hazai szerzőket és előadókat segíthetik.

A könnyűzenei exportiroda célja, hogy segítsen eligazodni a magyar előadóknak a különböző nemzetközi helyszíneken és bemutassa, milyen érvényesülési lehetőségek, irányok jellemzik a piacot. A HOTS tagja az Europian Music Exporters Exchange szervezetnek is, amely az európai zenei szektor erősítésén dolgozik a zenei sokszínűség és a láthatóság ösztönzésével.

Kép forrása: Hungarian Oncoming Tunes

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés