bezár
 

irodalom

2024. 04. 09.
Újra elindul az Álljon meg egy novellára! pályázat
Az alkotásokat április 30-ig lehet beküldeni
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újra elindul az Álljon meg egy novellára! pályázat Idén hetedik alkalommal hirdette meg Álljon meg egy novellára! című pályázatát a JCDecaux. A Libri által támogatott szépirodalmi verseny ezúttal tematikus nélkül megkötés zajlik, az alkotásokat április 30-ig lehet beküldeni. 

Visszatér novellapályázatával a JCDecaux, amelynek nyertes szövegei a legforgalmasabb nagyvárosi busz- és villamosmegállók plakátfelületein kapnak majd helyet. Az elmúlt évek alatt számos szerző neve vált ismertté a publikált novelláknak köszönhetően. A nyertes alkotások többek között podcast, színdarab, válogatáskötet, és zsebre tehető kupon formájában kerültek átdolgozásra.

A jelentkezők idén is minimum 3600, maximum 4000 leütés terjedelmű, tetszőleges témájú novellával nevezhetnek.

A húsz nyertes pályázó munkája több millió ember számára válik majd elérhetővé, számtalan tömegközlekedési utazó örömére. A zsűrizésben idén részt vesz a Libri marketing és kommunikációs igazgatója, Ludvig Orsolya. A zsűri elnöke a korábbi évekhez hasonlóan Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, aki Vecsei H. Miklós színművésszel és Jamniczky Tímeával, a JCDecaux vezérigazgatójával jelöli ki a nyerteseket.

A fődíjas alkotás 300 000 forintban részesül. Idén először a 25 év alatti felfedezetteket is díjazzák: a Libri fiatal tehetség különdíjasa 200 000 forintot nyerhet.

További részletek a pályázat weboldalán: novella.jcdecaux.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről
Április 11-én Szóbeli figyelmeztetés címmel tartottak felolvasást
Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről

Más művészeti ágakról

art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés