bezár
 

irodalom

2024. 05. 09.
"Híd" hívószóval irodalmi pályázatot hirdet a Pestext
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Nyílt, magyar nyelvű szépirodalmi pályázatot hirdet a PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivál a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával.

A pályázat hívószava a híd. Műfaji megkötése nincs, egy szerző csak egy, máshol még nem publikált alkotással nevezhet. A nevezés jeligés. Kortárs magyar szerzők magyar nyelvű műveit várják a szervezők maximum 6000 leütés terjedelemben – szóközök nélkül! – a „Híd” témakörében.

Az pályázat összdíjazása 600.000 forint, a győztesekről nívós zsűri és közönségszavazás dönt majd. A pályázat zsűrizése két körben zajlik. Alapos előválogatást követően a legjobb tizenegy pályamű kerül az elismert szakemberekből álló főzsűri elé. Idén Margócsy István irodalomtörténész, Elekes Dóra író, szerkesztő és Szöllősi Mátyás író, fotóriporter dönt a szakmai díjról.

A shortlistre került írások közül egy elnyeri a zsűri fődíját, egy pedig közönségdíjat kap. Mindkét írás megjelenik angol fordításban a The Continental Literary Magazine-ban, a szerzők bruttó 300-300 ezer forint jutalomban részesülnek és meghívást kapnak a PesText fesztiválra. A közönségdíjra bárki szavazhat 2024.07.23. és 2024.08.20. éjfél között. Az alkotások a SZIFONline.hu oldalára kerülnek fel, és a PesText Facebook-oldalán teszik közzé majd folyamatosan őket.

Az írásokat a pestextpalyazat@gmail.com címre várják a szervezők HÍD tárgymegjelöléssel!

Pályázók köre: bármely magyar nyelven alkotó szerző (alkotónként egy-egy művel lehet pályázni).

Beküldési határidő: 2024.06.15.

Szakmai zsűri által megítélt fődíj összege: 300 000 HUF

Közönségdíj összege: 300 000 HUF

A pályamunkákat műfaji megkötés nélkül, e-mailben, csatolmányként várják el (word vagy pdf formátumban). A pályázatra kizárólag olyan művek nevezhetők, melyek sem online, sem nyomtatott formában nem jelentek meg, megjelenésük jelenleg nincs folyamatban és a pályázat lezárulásáig nem is várható.

Kizárólag jeligés pályázatot fogadnak el, a beérkezett dokumentumon nem szerepelhet a szerző neve. Az e-mailben szerepeljen a szerző neve, viszont a csatolt word vagy pdf dokumentumban csak a jeligét kérik feltüntetni a pályamunka bal felső sarkán! A jelige minimum nyolc karakterből álljon, lehetőleg tartalmazzon betűket és számokat is.

A további információk a PesText Facebook-oldalán érhetők el.

Kép forrása: a PesText Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója

Más művészeti ágakról

art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés