bezár
 

film

2009. 10. 13.
Európai Filmakadémia - Legjobb dokumentumfilm 2009
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Európai Filmakadémia örömmel jelenti be, hogy az "Európai Filmakadémia Legjobb dokumentumfilm 2009 Prix ARTE díjat" a The Sound of Insects - Record of a Mummy című film kapja.

Az ARTE – Európa kulturális televíziója együttműködésével az Európai Filmakadémia minden esztendőben díjjal ismeri el az európai dokumentumfilm-gyártás legkiemelkedőbb alkotását.

A győztest egy független zsűri választja ki, idén a zsűri tagja volt a francia/grúz dokumentumfilmes Nino Kirtadzé, az osztrák producer és az ORF vágója Franz Grabner, valamint az orosz dokumentumfilmes Viktor Kossakovsky. Vilnius városának meghívására a zsűri tagjai a litván fővárosban tekintették meg a tíz jelölt filmet és hoztak döntést a győztesről.

A zsűri döntése értelmében a legjobb dokumentumfilm díját a The Sound of Insects - Record of a Mummy című alkotás kapja "a minimalista módszerek gyakorlott feltárásáért, amelynek eredményeként rendkívüli vizuális történet jött létre életről és halálról."

A győztes alkotó december 12-én, a németországi Bochumban megrendezésre kerülő 22. Európai Filmdíj-átadáson veheti át a díjat, az átadás az ARTE, Európa kulturális televíziója közreműködésével valósul meg.

 

nyomtat

Szerzők

-- Iván István --


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés