bezár
 

art&design

2010. 04. 19.
Hajdúböszörmény - A festők városa
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A hónap elején Sántha Antal képzőművészeti magángyűjteményéből Hajdúböszörmény - A festők városa címen nyílt kiállítás, ahol a város egykori és jelenlegi festői állítottak. A tárlat még öt napig látható.
Sántha Antal egyedülálló képzőművészeti magángyűjteményéből nyílt kiállítás április 1-én Hajdúböszörményben. Ez a Hajdúsági Nemzetközi Művésztelepről is ismert város történetében az első olyan 100 évet átfogó tárlat, amely a város történetének legmeghatározóbb böszörményi vonatkozású festőit igyekszik bemutatni egy-egy munkával fémjelezve a képzőművészek munkásságát.
Hajdúböszörmény - A festők városa
A kiállított művek egytől egyik az utóbbi száz év alkotásai. A XX. század elejétől napjainkig tekinthetjük végig a helyi vonatkozású alkotásokat. A koncepció abszolút a festőkre koncentrált, a magángyűjtő ugyanis nem érezte céljának, hogy a kortárs képzőművészeti technikákat is bevonja a kiállítás anyagába, inkább a festészetben törekedett a teljességre.

A kiállítás alkalmából a tárlattal azonos címen album is megjelent, amelyben a kiállított képek, valamint az alkotók portréi és életrajzai  is megtalálhatók. A tárlat ingyenesen megtekinthető április 23-ig a hajdúböszörményi Sillye Gábor Művelődési Központ emeleti galériájában és kiállítótermében.
 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Lecsendesült figyelem Lecsendesült figyelem
Interjú Nemes Csabával külföldi sikerekről, a magyar művészetre irányuló nemzetközi érdeklődésről, illetve az azt befolyásoló tényezőkről
art&design

Párhuzamos paradigmák Párhuzamos paradigmák
Balra át, jobbra át - Művészeti és politikai radikalizmus a Kádár-korban // Az Orfeo és az Inconnu csoport, Centrális Galéria - Blinken OSA Archívum
art&design

Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont
Pólya Zsombor Vonalkázás című munkájáról
art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged

Más művészeti ágakról

irodalom

Közép-európai kapcsolataink Közép-európai kapcsolataink
A Helikon Irodalomtudományi Szemle 2019/3-as számának bemutatója
Gautier Capuçon és Yuja Wang a Zeneakadémián
irodalom

Egy szamosújvári polgár karikatúrája Egy szamosújvári polgár karikatúrája
Törös Tivadar Áfgánistán Vártán levelei című tárcagyűjteménye elé (Romanika Kiadó, Budapest, 2019.)
irodalom

Boldogulós békeidők Boldogulós békeidők
Gion Nándor: Rózsaméz, Magvető, 2019


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés